ACTES

14 de juny de 2012

Anem al Plé Municipal Extraordinari

Assemblea 7 de juny de 2012

Asistentes: 10 personas

Hora comienzo: 20,15 h

Hora finalización: 21,30 h

1.- Se informa que hay una charla innformativa en el Salón de Actos del Ayuntamiento el próximo viernes día 8 a las 20,00 horas, la convoca la plataforma creada en defensa de la educación pública y de calidad.

Y el día 16 hay una marcha que sale desde Almacera hasta el Palau de la Generalitat, organizada por la Plataforma en Defensa de l’Educació Pública de l’Horta Nord.

2.- Se ha pedido una sala al Ayuntamiento para poder hacer la charla sobre Sanidad, estamos en espera que nos contesten.

3.- La Asociación Agora ya está registrada. Próximo paso pedir el NIF.

 

ASSEMBLEA 24 DE MAYO DE 2012

Asistentes: 12 perosnas

Empezamos a las 20,15 h terminamos a las 21,30 h

1.- Asociación, falta hacer un acta fundacional para poder registrar los estatutos.

Se queda el lunes para concretar todo y el martes entregarlas: “Agora” ya está en marcha.

2.- Hay algunas personas dispuestas a dar la charla sobre como nos afectan los recortes en Sanidad. Se encargan unas personas de hablar con el presidente del Hogar del Jubilado y concretar si es posible.

3.- Se comenta como han quedado las 30.000 reclamaciones que se ha hecho en Valencia sobre la tasa Tamer y cómo actuar.

4.- Huertos urbanos y venta de verduras ecológicas, se encargan unas personas de ponerlo en marcha.

5.- Se informa que el lunes día 28 se va a crear una plataforma en defensa de los Servicios Públicos.

6.- El jueves 31 de mayo hay una manifestación en Valencia a las 19,30 h para protestar por los recortes y  la misma hora una charla en el IVAM sobre  Economía actual, el ponente el Ignacio Ramonet.

“Para que la maldad florezca, sólo hace falta, que la gente buena no haga nada”

ASSEMBLEA 26 D’ABRIL 2012

AFORAMENT: 9 persones
Hora començament: 20.10 h

1.- Gravació pròxims plens, llegim les normes a tindre en compte, consensuem escrit a  presentar en l’Ajuntament comunicant la intenció de gravar els pròxims plens, desitjaríem que assistírem el major numere de veïns possible.
2. Xarrada sobre el pagament dels medicaments, en principi serà el pròxim dia 3 dijous en la Llar del Jubilat, a les 17.30 hores, inclús hem de  fer algunes gestions per a aconseguir que vinga alguna persona entesa perquè ens explica com va a afectar-nos el pagament dels medicaments sobretot als jubilats i pensionistes, aprovem el cartell divulgatiu.
3.- Comentem alguns models d’estatuts d’associacions, proposem com a nom “Associació sociocultural Tavernes Blanques”, però suggerim obrir dos setmanes de debat i propostes, perquè puguen opinar més companys sobre l’estatut i el nom.
4.- Parlem sobre la informació que ens va oferir el company de la Vall de Va segar sobre els grups de consum, acordem muntar un grup de consum, per a això quedem a informar-nos millor sobre el seu posat en marxa i funcionament així com buscar més proveïdors a part del ja contactat d’Alboraia.
5.- Quedem per a la manifestació de diumenge que ve 29 d’abril a les 11.30 hores en la porta de correus, en la plaça 15 de maig de València.
Quant a la manifestació del dia 12 de maig, quedem a anar caminant per Alfauir, i comunicar-ho als companys d’Almassera per si volen vindre amb nosaltres.

ASAMBLEA 19 DE ABRIL DE 2012

Asistentes: 10 personas

Comienzo: 20.15 h

Finalización: 21.30 h

–         Se informa de todo lo que hay que hacer, legamente, para poder grabar un pleno. Y cuanto más seamos mejor.

–         Acude a nuestra asamblea un compañero del 15M de la Vall de Segó, para informarnos de cómo trabajan allí y de todo lo que están haciendo. Nos habla del desarrollo de proyectos alternativos de consumo y cambio. Cómo funciona la Cooperativa Integral. Cómo trabajan los huertos urbanos rotativamente. Cómo se coordinan los grupos alternativos de consumo para comprar productos ecológicos. Nos dice que organizar estos grupos al principio cuesta, pero poco a poco son bien aceptados por la gente. Comenta que los grupos que están funcionando son los que tienen una estructura y proyectos. En Meliana hay una red de intercambio con una moneda interna.

–         Se aportan unos estatutos de una asociación para estudiarlos y avanzar con la asociación.

–         Se propone hacer una charla informativa sobre el Copago de medicamentos y sanidad en el hogar del jubilado, se encargan dos personas de hacer la gestión, para que pueda llevarse a término.

–         Hablamos sobre el próximo pleno, ideas y cosas para hacer.

–         Nos informan de cómo seguir reclamando la subida de recibos de agua por la tasa Tamer.

 El esfuerzo de unos pocos, logra cambiar el curso de los acontecimientos en el mundo.

ASSEMBLEA 12 D’ABRIL DE 2012
Assistents: 12 persones
Hora començament: 20:15 h
Hora finalització: 21:30 h

Hablamos sobre la necesidad de hacer un análisis de este año en el que estamos asistiendo y aportando ideas como Movimiento 15M.

La necesidad de ser puntuales a la hora de comenzar las asambleas.

Volver como en un principio a moderar las reuniones y hacer las actas.

Compromiso e implicación para que las ideas que tenemos se llevan a cabo.

Debatimos sobre como tendrían que administrarse las entidades públicas para no seguir siempre endeudados: no gastar más de lo que tienen, no hacer proyectos con un dinero supuesto, que se invierta donde realmente se necesite y sea útil.

Algunas personas que querían informarse y ver los presupuesto de nuestro ayuntamiento, les dieron cita al día siguiente para verlos.

Se hicieron aclaraciones, dudas, comentarios sobre la futura asociación que queremos crear. Quedaron encargadas dos personas de hacer las gestiones oportunas, para que venga un compañero del 15M de Valencia, para compartir con nosotros sus ideas y formas de trabajar.

Terminamos a las 21,30 h, reiterando la necesidad de seguir fuertes, aguantando y trabajando.

“Mucha gente pequeña, en lugares pequeños, haciendo cosas pequeñas pueden cambiar el mundo”

15M Tavernes Blanques

ASSEMBLEA 16 DE FEBRER DE 2012
Assistents: 17 persones
Hora començament: 20:15 h
Hora finalització: 21:30 h

1.- Parlem que encara no s’ha penjat la crònica de la nostra assistència al Ple del dia 19 de gener en el Tavernespost, s’acorda que penjarem la crònica que va fer en la seua dia la regidora Neus Sanchez.
2.- Pròxim Ple dia 1 de març, probablement, cal preparar les preguntes, la Comissió d’Economia seguix els seus treballs i prepararà les seues preguntes.
3.- Denegació del Saló de Plens per a la xarrada sobre la situació de la sanitat pública que pensàvem fer el pròxim 23 de febrer en suport a les demandes del personal sanitari del poble i tota la Comunitat, adduint que els locals municipals només es cedixen als grups polítics en campanya electoral, cosa que no és així, no se cedixen, estan a disposició dels partits polítics segons la Llei Orgànica del Règim Electoral General, i fora de campanya electoral han d’estar a disposició de grups i associacions locals per a la seua utilització convenientment, es proposa publicar la denegació a la premsa escrita, Llevant, Horta Notícies, El periòdic d’Ací, etc i en el nostre Tavernespost, denunciant la falta de democràcia del govern municipal. Es decidix que si no tenim local, farem els parlaments en la plaça i amb megàfons. Cal donar publicitat a la concentració que farem el pròxim 23 de febrer dijous, junt amb tot el personal públic de Tavernes, en defensa d’uns Servicis Públics de qualitat.
4.- Un company proposa fer un xicotet recorregut pel poble i assenyalar on es gasten els diners publics i on estan les deficiències que no s’arreglen.
5.- Quedem per a anar a la manifestació del diumenge al matí que convoquen els sindicats contra de la Reforma Laboral, quedem a les 11.00 h al “Fanal” per a anar a agafar el metre i la segona quedada és a la porta dreta mirant de front l’estació del Nord a les 12.00 h. Portarem la nostra pancarta.

26 DE GENER DE 2012

Estiguerem aValència a la Manifestació contra el retalls al Serveis Publics, enviu-mos fotos si teniu i les posarem.

19 DE GENER DE 2012

Estiguerem al Ple Municipal, en breu penjarem la crònica, no més tingam un ratet per a redactar-la

ACTA 12 DE GENER DE 2012

Hora escomençament: 20,15 h
Hora finalització: 21,30 h
Aforament: 13 persones

–  Exposem les preguntes que aniran per al pròxim ple de la comissió d’economia, d’educació i d’urbanisme.
–  Comentem la denúncia per part de l’ajuntament sobre un comentari d’un usuari de Facebook
–  Comentem l’assumpte sobre una sentència condemnatòria a l’ajuntament per a pagar 1.000.000 de € a un veí de Tavernes Blanques.
–  Comentem la pujada del tamer, al rebut de l’aigua.
–  Informem sobre la pròxima assemblea de barris de València nord que se celebrara demà dia 13 de gener.
–  Comentem sobre l’import gastat per l’ajuntament en caixes de nadal per a personal i regidors
–  Parlem sobre la responsabilitat civil o penal de la malversació de fons públics, sembla que ha hagut alguna sentència dient que la malversación de fons públics no és delicte, per tant, es pot malversar els diners de tots sense cap responsabilitat.
–  Parlem sobre el conveni Meliana-Tavernes Blanques, per mitjà del qual s’han estalviat 1.000.000 de €.

ACTA ASAMBLEA JUEVES 22 DICIEMBRE DE 2011

Asistentes: 15

Hora de inicio: 20:30

Hora de finalización: 21:30

Los puntos tratados durante la asamblea, por orden de intervención, son los siguientes:

1. Un participante comenta que se rumorea que Tavernes Blanques tiene que pagar 200.000€ a la EMT para mantener su servicio y valoramos si preguntarlo al alcalde, o no, en el próximo pleno.

2. Se habla del interés y validez de la encuesta propuesta en nuestro periódico digital (tavernespost) sobre si queremos o no constituirnos como asociación. Algunos comentan que quizá parece demasiado dirigida y que la respuesta debería de ser únicamente de sí/no y, si alguien tiene algo más que decir, que lo escriba en el apartado de Debat obert.

3. Con esto, se abre de nuevo el debate sobre si queremos o no ser una asociación, qué nombre deberíamos tener, cuál sería la finalidad, etc. Existen diferentes posturas y concluímos que, dado que se está alargando demasiado esta cuestión, se hará una votación in situ el próximo 12 de enero.

4. Se recuerda que el próximo 12 de enero será el pleno y que debemos preparar cuanto antes las preguntas.

ACTA ASSEMBLEA 15 DE DESEMBRE DE 2011

Hora començament: 20:20 hores

Assistents: 14 persones

1.- Els companys que van acudir a la reunió d’Assemblees de l’Horta Nord ens informen dels temes allí tractats, com ara les accions que desenrotllen cada Assamblea, les problemàtiques a què s’enfronten, la necessitat intercanviar experiències per a no duplicar esforços, la continuïtat de les dites reunions periòdicament, etc.

2.- Es tracta l’assumpte de la supressió de la línia 16 de l’EMT, l’arribada del tramvia a Tavernes, l’augment de preu del bitllet de l’autobús (16).

3.- S’acosta una estudiant i ens fa una pregunta sobre la guerra d’Iraq, per a un treball de l’Institut, contestem el seu dubte i ens dóna les gràcies.

4.- Comentem l’enquesta del Tavernespost, sobre la possibilitat que el moviment es convertisca en una associació, hi ha companys que opinen que està mal plantejada, que les opcions són tendencioses i no dóna la possibilitat d’incorporar altres opinions.

5.- Tractem el tema de convertir-nos en associació, es proposen diverses possibilitats cada un defenc la seua postura, però ho deixem per a pròximes assemblees. Es proposa obrir un Debat Obert sobre l’opció de convertir el moviment en associació, perquè cada u puga expressar la seua opinió.

6.- Es concreta el sopar per al dia 23, a les 20:30 en el local dels dimonis de l’avern, amb actuació de Vicent, cançons i poemes.

7.- Es proposen les preguntes per al pròxim ple: Supressió línia 16, neteja del barranc del Carraixet, excés d’il·luminació de la via pública i excés de gasto.

Acabem a les 21:30 h

ACTA DE L’ASSEMBLEA DE L’1 DE DESEMBRE DE 2011

Hora d’inici: 20:20 h.

Aforament: 14 persones

1.      Recordem que a l’endemà és l’encontre a Torrefiel de les assemblees de la rodalia. Alguns membres de l’assemblea assistiran. Ja ens contaran com s’esdevé la reunió.

2.     La Comisió de Difusió ens informa que es va reunir aquesta setmana per configurar una octaveta per a difondre pel poble. També han acordat la ubicació dels diferents punts de difusió per a la penjada de cartells mitjançant un plànol del poble.

3.     S’expossa que encara que el tancament del Centre de Salut en estiu ja s’ha resolt, continuem sense servei d’urgències al poble. Per una urgencia cal desplaçar-se a Massamagrell. S’expossa que el cos de policía local dispossa de 19 membres, quan manquen serveis com ara una grua, una ambulancia,…

Treballarem en el tema.

4.     Es presenta una voluntaria per a encarregar-se de dur al dia l’agenda, en conseqüència de l’oblit per part de l’assemblea de presentar un article per a publicar al nostre Carraixet. Es recorda que cal anar treballant per al proper plè.

5.     Es planteja un sopar  de germanor  a Nadal. S’aprova fer un recital de poesía i parlar amb els Dimonis de l’Havern per a que ens faciliten la seua seu per poder organitzar l’acte i seguit el sopar de germanor de Nadal. La data que es propossa és el 23 de desembre. Queda pendent.

6.     Tenint en compte els dies de festa de la semana propera i cóm cauen aquestos, es planteja bé traslladar la data de l’assemblea, bé cancelar-la. Finalment decidim cancelar-la, així la propera assemblea es realitzarà el proper 15 de desembre (en quinze dies). Ho comunicarem pels diferents medis dels que dispossem hui per hui (el grup de Facebook i el tavernespost) per a que tots ens assabentem.

7.     S’expossa que segurament es minimitze en més d’un 30% el pressupost en cultura de l’any 2012. Pareix ser que no hi ha encara un esboç del pressupost, però és el que s’està valorant.

8.     S’assabentem de que el nombre de faroles noves al poble  és de 176.

9.     Pareix ser que l’Ajuntament de T. Blanques va firmar fa un parell d’anys un conveni de col·laboració amb Meliana, pel qual s’hem estalviat en els darrers 2 anys prop d’1 milió d’euros. Malgrat una iniciativa positiva que ens afavoreix aparentment, pareix que s’ha materialitzat entre d’altres coses en un desglossament de personal.  Almenys pel que sabem, el nostre cap de Brigada, el señor Pedro Cuesta, també Primer Tinent Alcalde de Meliana, descuida el seu lloc de treball com cap de la Brigada pels afers que dú a terme al nostre poble veí (Meliana).

10. S’incideix en la carencia a les assemblees de la pancarta que ens representa.

11.   Es fa referència a la necessitat de comprar un megàfon per al bon desenvolupament de les assemblees.

12. S’incideix, una vegada més en pendre partit en coordinació amb Almassera  i Bonrepós i Mirambell de la situació que pateixen les persones que viuen a la Creu Coberta, que viuen en condicions de insalubritat.

Finalitzem la sessió a les 21:40 h.

Acta Assemblea 24 de noviembre del 2011

Hora d’inici: 20:20 h

Aforament: 17 persones

1.      Lectura de l’Acta de la darrera assemblea.

2.     Reflexionem sobre el resultat de les eleccions del 20-N.

3.     Comentem que, el darrer dia per a la presentación del nostre article al Carraixet era hui mateix i que no hem presentat cap document. Se’ns ha escapat amb tots els afers que hem tingut últimament (preparació de la xerrada i eleccions 20-N). Un membre de l’Assemblea, ha oferit  la publicació del nostre document gràfic de les passades eleccions a l’ ajuntament, sempre que figure que és un document cedit pel Tavernespost i el·laborat pel mateix 15-M. Esperem una resposta.

4.     Es comenta que l’assemblea de Torrefiel ens ha convidat a participar en un primer contacte entre diferents assemblees de la rodalia el proper divendres 2 de desembre a les 20:00 h en la seu que cedeix l’associació de veïns de Torrefiel.. Ens pareix interessant i decidim asistir. La propera assemblea concretarem més.

5.     Retornem a l’assumpte de la creació d’una associació per tal de legalitzar-nos i per aconseguir que l’ajuntament ens puga facilitar un local per poder organitzar difernts actes i activitats. A arrel d’açò un membre de l’assamblea planteja que ens han oferit la seu dels Dimonis de l’Havern, associació que pertany a Alboraia però amb seu al nostre poble.

6.     Es comentada la noticia que fa referencia a la retirada dels autobusos de l’EMT que passen pel poble. Es planteja fer una entrevista als diferents caps del diferents partits del nostre poble per veure com han rebut aquesta noticia.

7.     Es planteja la necessitat de comprar un megàfon per a les assemblees.

8.     Ens assabentem que en el sòl que es va destinar fa ja uns anys per a la ubicació de barracons temporals per tal de millorar l’escola infantil del nostre poble, l’han cedit per a instal·lar un circ durant les festes de Nadal.

9.     Fem referencia a l’assumpte de les samarretes. La persona encarregada diu que necesita una foto de la capçalera del nostre periòdic amb una resolución bona per poder fer les plantilles. S’acorda que es buscarà una foto amb una millor resolució. Queda pendent.

10. Un membre de l’assemblea insisteix en que en les darreres assemblees no estem posant la nostra pancarta que ens identifica. La visibilitat és important.

Finalitzem la sessió a les 21:20 h

ACTA ASSAMBLEA 17 DE NOVEMBRE DEL 2011

Hora començament 20:10 h

Aforament: 21 persones

1.- Lectura Acta Assamblea anterior

2.- Es comenta la situació econòmica actual, els canvis de governs el països com Italia i Grècia, i la possibilitat que ací passe el mateix, en quant els mercats no obtinguen suficients mesures d’austeritat del govern que isca el dia 20N, també parlem de les accions de protestes en el món, Itàlia, Grècia, EUA, Espanya…

3.- Tornem a tractar el valor del vot, cada un expressa la seua opinió sobre si cal votar o abstindre’s, cada un farà el que crega en conciència que és mes convenient.

4.- Tractem el tema de la nostra participació en el Ple, després de llegir els articles del ROF pels que es regula la participació del public en els plens, podria ser que ens negaren la nostra intervenció però seria molt antidemocràtic i motiu de denúncia en algun mitjà de comunicació. Les preguntes que fem hem de llegir-les cada vegada una persona distinta. Com el pròxim ple és per a gener, ja tornarem a tractar el tema i preparar noves preguntes

5.- Es comunica que ja han començat a podar els arbres del final del parc del passeig Rei a Jaume, la zona que l’Ajuntament va dir que pertanyia a València.

6.- Es comenten que contínua encesa la il·luminació pública a diverses hores del dia, es diu de portar un seguiment de a quines hores del dia estan enceses les llums per a tindre la informació exacta i poder procedir, una persona comenta que en el poliesportiu totes les nits hi ha almenys 20 fanals encesos, quan el poliesportiu esta tancat clar.

7.- Cal organitzar una altra xarrada, buscar un conferenciant, el tema pot ser qualsevol d’actualitat, sobretot ara quan passen les eleccions a veure que mesures pren el nou govern, si continuarà retallant drets i serveis o al contrari tenen la formula màgica que no han dit a ningú perquè no la copien.

8.- Es proposa que podíem organitzar algun tipus d’activitat constructiva per a jóvens, com jornades, concursos de micro relats o de fotografia sobre temes socials, on es puga millorar la societat a través de la critica, la participació i la construcció.

Es finalitza la sessió a les 21:30 h

ACTA DE L’ASSEMBLEA DEL 10 DE NOVEMBRE DE 2011

Aforament: 18 persones

Hora d’escomençament: 20:10 hores

1.- Opinions sobre la presència del moviment al Plé Municipal del dia 03/11/11: molt positiva,   tots opinen en general bé, encara que alguns regidors es van mostrar més amables que d’altres, es va respondre d’una manera o d’una altra a totes les qüestions que plantejarem, molt bona la crònica al Tavernespost, hem de continuar assistint als plens, preguntant qüestions d’interés i fent propostes, hem d’acostumar als polítics que el poble té dret a conéixer i controlar, ells tenen que donar explicacions, i fer la gestió municipal més participativa. Paréixer ser que si que hi ha possibilitat que ens publiquen articles al Carraixet, encara que alguns dubten que ho facen, llavors decidirem com actuar, ja que el Carraixet ha de ser l’expressió de tots els ciutadans de Tavernes Blanques i per tant del moviment 15M també, no sols d’actes festius i religiosos, i propaganda política, es deu de parlar de TOT el que ens afecta.

2.- Xarrada sobre la llei electoral, hauríem de fer-la el dia 15N, demanarem el local a l’IES o al colectiu de dones, i si no aconseguim local es pot fer a la plaça, tenim un conferenciant de Foios, en quant tinguem local cal fer els cartells i fer una apegadeta.

3.- Tractem el valor del vot, encara hi ha algun dubte sobre el vot nul, blanc o l’abstenció, la xarrada seria molt aclaridora.

4.- Parlem de l’assumpte que la gent està desmobilitzada, no hi ha interés per la política, ni la gestió dels assumptes que ens afecten a tots, que no se’ns unix gent nova, la gent només pensa en futbol, falles, els bars estan plens de gent que comenten coses, però no prenen part activa en els assumptes que ens afecten a tots, ho deixen en mans de polítics, i així ens està passant

5.- Parlem del tema de constituir-nos en associació, pareix que anem arribant al consens que és convenient registrar-se en el registre d’associacions de la Generalitat, però falta consensuar el nom de l’associació, i anomenar els càrrecs preceptius. Es penjarà al TP una proposta d’estatuts perquè pugam estudiar-los.                

DIJOUS 3 DE NOVEMBRE DE 2011

No hi ha assembla, assistim al Plé Municipal

ACTA DE L’ASSEMBLEA DEL 27 D’OCTUBRE DE 2011

Aforament: 19 persones

Hora escomençament: 20:15 h

1.- Lectura Acta Assemblea anterior 20/10/11

2.- Registre del Tavernes Post, costa 17,00 € a l’any, es comenta que seria convenient registrar-ho, però no és urgent, es deixa per a més avant.

3.- Convertir el moviment 15M de Tavernes Blanques en associació, bé com a Associació de Veïns, com a associació cultural, associació 15M, amics del Tavernes Post o qualsevol altre nom per a donar-li cobertura legal al moviment, a l’hora d’organitzar xarrades, o qualsevol tipus d’esdeveniment, per a poder fer ús de les instal·lacions municipals, poder publicar articles en el Carraixet en igualtat de condicions que la resta d’associacions.

4.- Es comenta la necessitat més col·laboracions per al Tavernes Post, sobretot temes locals, que és el que els interessa als veïns de Tavernes Blanques, cal tractar assumptes del poble d’interés immediat per a tots.

5.- Es presenten les propostes que es portaran al Ple el pròxim dia 3/11/11:  dues propostes sobre el pressupost de l’any 2012, dues propostes sobre educació, dues propostes sobre urbanisme i sol·licitar explicació sobre la llegenda sobre el nostre articule de l’últim Carraixet.

6.- Es proposa establir contacte amb professors de l’IES de Tavernes Blanques per a donar a conéixer el moviment 15M als alumnes.

7.- Es comenta la nova possibilitat de la web de l’Ajuntament de Tavernes “portal del comerciant” i potenciar-ho en el Tavernes Post, ja que és una bona iniciativa.

8.- Es decideix demanar pressupost per a fer camisetes per a tots els membres i simpatitzant del moviment, més avant decidirem el disseny.

9.- Es comenta de passar per mail a la gent la informació del conferenciant sobre la Llei electoral

10.- Des de la Comissió d’Educació ens informen del contingut de la charla sobre educación que ha hagut aquesta vesprada mateixa al Saló de Plens: principalment la intenció de Conselleria d’Educació d’acabar amb els barracons a través d’empreses privades, el que pot suposar el final de l’EDUCACIÓ PÚBLICA a la Comunitat Valenciana.

Finalitza l’Assemblea a les 9’35 hores.

ACTA DE L’ASSEMBLEA DEL 20 D’OCTUBRE DE 2011 

Aforament: 17 persones.

PUNTS TRACTATS:

· Organització d’una nova xerrada sobre la llei electoral, sobre la vàlua dels vots nuls i en blanc i sobre l’abstenció activa. Possible data: 15 de novembre.En aquest moment s’obri una extensa conversa sobre la conveniència o no de votar, sobre els diferents tipus de sistemes electorals i d’altres temes relacionats.

· Es proposa fer reunions amb les diverses associacions que hi ha a Tavernes amb la finalitat de donar-nos a conèixer. També convidar-les als “actes” que organitzarem en el futur.

· Es proposa decidir els llocs concrets on es col·locaran els nostres cartells informatius en el futur. S’acorda que aquest treball l’haurien de fer les comissions d’urbanisme i de difusió.

· S’acorda començar a treballar sobre les propostes a portar al pròxim ple de l’Ajuntament, que podrien ser, entre d’altres:

–          Pressupostos municipals per al 2012: Els ciutadans i les ciutadanes podran fer propostes d’índole econòmica?

–          Podriem demanar que s’informara sobre les “línies mestres” del futur pressupost, com per exemple, els percentatges per a cada gran partida.

–          Demanar explicacions sobre la “nota al peu” que l’Ajuntament ens va col·locar junt al nostre article publicat en el “Carraixet”: Què és i què no és POLÍTICA? També la llei electoral decidirà qui pot publicar i qui no en aquest periòdic?

–          Es proposa que s’organitze per part de l’Ajuntament un curset de valencià “Carles Salvador”

ACTA ASSEMBLEA DIJOUS 13 D’OCTUBRE DE 2011

Asistentes: 22

Hora comienzo: 20:15

1.- Lectura Acta Asamblea día 6 de octubre.

2.- Opiniones y conclusiones sobre la charla del martes pasado: muy interesante, amena, la situación económica es muy grave, nadie sabe como saldremos de esta, las cosas aun se pondrán peor, pero hay que estar informado, informar a los demás y tener opinión, hay esperanza, aun se pueden hacer algunas cosas (pocas), hay que organizarse y actuar dentro de nuestras posibilidades.

3.- La Comisión de economía proponer tener iniciativa ante el próximo presupuesto municipal para el año 2012 y presentar propuestas.

4.- Se propone hacer mas charlas como la del martes, una al mes, puede ser cada día 15, se propone como un tema posible “la desobediencia civil pacífica” “objeción fiscal”, como el problema va a ser que el Ayuntamiento nos ceda el Salón de Plenos, ya que tenemos que hacerlo a través de una asociación, se propone que se les pida ayuda a las asociaciones para que nos cedan sus locales para hacer este tipo de charlas. También se pueden pasar proyecciones y entablar un debate posterior.

5.- Hay que preparar el próximo Pleno del mes de noviembre.

6.- Se comenta un posible cambio de día y de hora de las asambleas, de momento se decide continuar como hasta ahora, por lo menos hasta el cambio de hora o hasta que el frío apriete.

7.- La Comisión de Educación, comenta su asistencia a la Asamblea de la Comisión de Educación de la plaza 15 de mayo de Valencia, se esta preparando una Jornada de lucha para el dia 26 de noviembre como protesta del estado de la educación pública, sobre todo la secundaria, nos proponen ir al I.E.S. de Tavernes a informar a los alumnos de bachillerato y de 3º y 4º de la E.S.O. sobre métodos de asamblea, para puedan identificar los problemas, plantearlos y buscar posibles soluciones en el centro escolar. La Comisión de Educación de la plaza 15M se reúnen los lunes a las 19.00 horas. Esta Jornada de Lucha, la están organizando A contracorrent, FVEM y el Sindicato de Estudiantes.

8.- Se trata muy de pasada el valor del voto nulo/blanco/abstención, se opina que da igual se vote lo que se vote, aunque hubieran un millón de votos nulos/blanco/abstención, tal y como está la Ley Electoral, los partidos mayoritarios se repartirían los escaños igualmente. Se pospone el tratamiento del tema más en profundidad en la próxima asamblea.

9.- Se acuerda para el sábado 15 de octubre, quedar a las 16.00 horas en la plaza Germanies, para salir andando por Alfahuir, y encontrarnos con el 15M de Benimaclet, bien en Viveros o en Pont de Fusta, hemos de llevar pitos, tambores, etc… hay que hacer ruido.

10.- Se propone la idea de convertir huertos abandonados mediante la adjudicación por sorteo a parados del pueblo para su cultivo, se habla de una experiencia que ha funcionado muy bien en Aldaia, con mediación del Ayuntamiento. También se lanza la propuesta anterior, pero negociándolo directamente con el dueño de los huertos.

11.- Se plantea formar una asociación con el fin de no tener problema a la hora de relacionarnos con el Ayuntamiento, ya que parece ser la única vía, puesto que un grupo de vecinos organizados y con iniciativa no sirve para nada dentro de la actual estructura democrática.

ACTA ASAMBLEA JUEVES 29 SEPTIEMBRE DE 2011

Asistentes: 19

Hora de inicio: 20:15

Hora de finalización: 21:40

Los puntos tratados durante la asamblea, por orden de intervención, son los siguientes:

  1. Aclaración de la fecha y hora de la charla sobre economía, a cargo de Andrés Piqueras, que tendrá lugar el próximo 11 de octubre a las 20.00 horas. Todavía no está claro si el ayuntamiento nos cederá el salón de plenos. Se comenta, también, la necesidad de poner un título a la charla pero todo queda en el aire.
  2. Se explica el contenido de las encuestas del Centro de Información Juvenil que está pasando el ayuntamiento a la juventud del pueblo. Se decide que se enviarán propuestas al Debat Obert para, desde la comisión de educación, rellenar alguna encuesta.
  3. Algunos miembros de la asamble acudieron a la charla que tuvo lugar en Almácera el miércoles 28 de septiembre bajo el título: La educació pública, actualitat i futur. Situació del col·legi Carraixet. Hacen un breve resumen de la misma y se anuncia que consiguieron contactar con una persona representante del movimiento 15M en dicho pueblo y que, efectivamente, están interesados en unirse a la manifestación del 15 de octubre con nosotros. Se habla del posible recorrido y se llega a la conclusión que habrá que organizarse previamente para que todo salga correctamente.
  4. A raíz del tema de educación se inicia un largo debate comentando la necesidad de reutlizar los libros de texto (por motivos económicos y, también, por motivos ecológicos) para lo cual urge la colaboración de familiares y, en primera instancia, de profesores. No obstante, hay discrepancias entre los miembros integrantes de la asamblea; a continuación se especifican las ideas aportadas:

◦                El saber no ocupa lugar y, por ello, los libros deben guardarse.

◦                ¿Estamos ante una educación mercantilista? El estado elabora un producto para enseñar lo que le interesa y, así, crea sujetos formados especialmente para una tarea concreta.

◦                Todo es un negocio a manos de las editoriales.

◦                Los libros de texto deberían ser gratuitos. Se comenta que en Rafelbunyol esto es una realidad, ¿por qué no en Tavernes Blanques?

◦                Necesidad de cambiar el chip de los padres para que el reciclaje funcione. Debe fomentarse desde pequeños.

◦                No debe ser una imposición, cada uno tiene que poder elegir si quiere o no reutilizar. Va en función de la persona, en última instancia.

◦                Existen muchos modelos, la clave es saber elegir el adecuado. Por ejemplo, los libros son propiedad de la escuela y no salen de allí, de esta forma no se discrimina a ningún alumno.

Finalmente, visto que el debate no lleva a ningún sitio, un miembro insiste en hacer una serie de propuestas factibles para poder mejorar esta situación. Se propone acudir al AMPA del instituto y del colegio de Tavernes Blanques para enterarnos de la situación real y, por qué no, proponer a los padres nuevos modelos: libro-escuela, préstamo libros, reciclaje, etc.

5. Las comisiones de urbanismo y economía informan sobre las propuestas que tienen en mente.

ACTA  ASAMBLEA  JUEVES 15 DE SEPTIEMBRE 2011

ASISTENTES: 20

Temas tratados:

1.     Jornadas interpueblos de Mislata

2.     Sobre como va el Tavernespost a nivel de visitas y de funcionamiento. Se propone más movimiento de  cara a las elecciones del 20N

3.     Artículo para el periódico “Carraixet” lectura, modificaciones y añadir una foto. El último día de entrega el 16/09/11

4.     Se propone poner hora de finalización a la asamblea para tratar los temas que más nos interesen al principio así como cara al invierno adelantar la hora. Se aprueba la duración de la asamblea en hora y media.

5.     Se comentan diferentes propuestas como los edificios públicos vacíos, vías inundables, barranco el Carraixet, funciones de los arquitectos del ayuntamiento etc. Se derivan a ser tratados en las comisiones correspondientes.

6.     Se comenta la posibilidad de organizar asambleas de “Pobles”, ya se han mantenido contactos con 15M Almàssera.

7.     Se cierra el tema de las comisiones, a partir de ahora se reunirán  individualmente para tratar el área que les correspondan y en la asamblea  de los jueves se dará palabra a cada una de ellas por si hubiera alguna novedad.

8.     Propuestas para el 15O, salida todos juntos desde Tavernes

9.     No da tiempo a la lectura sobre la normalización lingüística se leerá en la siguiente asamblea.

ACTA DE LA’ASSEMBLEA 25 D’AGOST D 2011

DIA: 25 de agosto de 2011

HORA: 20:20 horas

ASISTENTES: 9 personas

PUNTO UNICO: denegación por parte del Ayuntamiento de la colocación mesa informativa movimiento 15M de Tavernes Blanques en el recinto Ferial (casetes) en el Boulevar Rei en Jaume.

Comentamos lo absurdo de la contestación del Ayuntamiento, en el escrito de contestación dice que ya se ha pasado el plazo para la concesión de una carpa, (cosa que no pedimos), y luego nos dicen que las carpas sólo son para las Asociaciones de Tavernes Blanques, aunque de la contestación se desprende que  entienden que lo que pedimos es la colocación de una mesa informativa, pero ellos contestan sobre las carpas (no entendemos nada)

Propuestas lanzadas:

–          Hablar personalmente con la concejala de festejos para que nos aclare si es una negativa a poder informar o es que no han entendido lo que pedimos (una mesa de 2X2 metros aproximadamente para informar)

–          Hacer llegar a los medios de comunicación la negativa del Ayuntamiento (Levante, Acampada Valencia, Democràcia Real Ja València, escrito al Carraixet, Assambleas pueblos Horta Nord, Taveresnespost, N-1…)

–          Ir a informar sin montar mesa, con la pancarta y las octavillas.

De momento se acuerdo hablar con la Concejala e ir mañana viernes a informar y repartir las octavillas confeccionadas y dejar para la próxima Asamblea que seremos más la decisión de informar de la negativa de nuestro Ayuntamiento a la difusión del Movimiento 15M.

También comentamos la iniciativa sobre la modificación urgente de la Constitución.

Acabamos la Asamblea a las 21:45 horas

Acta Assemblea Popular 15M Tavernes Blanques (11/08/11)

Aforament: 9 persones

Temes tractats:

  1. Sobre el Tavernes Post: Obrir debats de les diferents comissions, i reunir les actes en un apartat.
  2. Recordem queda pendent fer un comunicat a l’ajuntament per a la tauleta informativa de les festes.
  3. Ja tenim la plantilla per a fer replegades de firmes, (com per a l’apertura del centre de salut), però decidim deixar-ho per a més avant.
  4. Es decidix que és millor dur al ple algunes propostes ben madurades que totes les propostes fetes al llarg de les assemblees. Aquestes son les propostes que durem al ple:

– Sanitat: Obertura del centre de salut per les vesprades. Disposar d’una ambulància per al poble.

– Demanar el presupost del llibret de festes, del catàleg de serveis i festes perque ens sembla desorbitat. A més, no te en cónter el medi ambient (paper ecològic). En contraposició proposem fer un llibret i un catàleg més modest, sense financiació pública de publicitat privada (cofradies etc.). També obrir a concurs el diseny del llibret i dels cartells de les festes a gent jove del poble.

  1. La bústia de suggeriments per a la tauleta la facilitarà un dels assistents.
  2. El correu elegit per a rebre suggeriments de la gent que no pot vindre a les assemblees és el més curt: bústia15mtb@gmail.com
  3. S’acorda montar la tauleta informativa a les festes de 20 a 21h aproximadament.
  4. Es proposa fer un pàrking als descampats abandonats.
  5. Respecte al contacte amb altres assemblees: Un dels participants es posarà en contacte amb el 15M d’Almàssera. Alguns de la comissió de difussió acudiràn a les assemblees de pobles celebrades a la plaza del 15 de Maig de València.

  6. Aportar per a la propera assemblea un lema que definisca el moviment.

  7. Es fa una aportació voluntària per a sufragar els gastos d’impremta.

ACTA DE L’ASSEMBLEA POPULAR 15M (04-08-11)

Nº PARTICIPANTES AL INICIO: 12

NºPARTICIPANTES FINALES: 21

Temas tratados

  1. Lectura de las comisiones creadas, se acuerda que éstas serán enviadas por mail a todos los miembros de la asamblea para que decidan si quieren pertenecer alguna en concreto. La persona encargada de la creación de comisiones durante las asambleas del mes de agosto  en ir apuntando a la gente interesada para ir creando los grupos. Si alguien no pudiera asistir a dichos pleno y estuviera interesado puede hacerlo a través del mail. Comentan la creación de “google group” para las  diferentes comisiones facilitándose así el envío y la lectura de correos electrónicos.
  2. Se trata la importancia de asistencia a los plenos ya que sólo se celebran cada dos meses, se propone de intentar llevar al pleno de septiembre alguna propuesta.
  3. Se comenta también lo del tema del buzón de sugerencias de la web del ayuntamiento para comenzar a utilizarlo una vez creadas las comisiones.
  4. La comisión de difusión informa sobre los actos del 15M durante las fiestas patronales (20-27/08), panfletos, frases con lemas del 15M, hoja para que si alguien está interesado y no puede acudir a las asambleas deje su correo electrónico y reciba la información Asimismo se aprueba la colocación en la mesa informativa de un buzón de sugerencias. Con respecto a esta mesa informativa quedaría además pendiente solicitar el permiso al ayuntamiento. Quién pueda estar en estos días se está haciendo un listado para cubrir la mesa, en principio serán entre una y dos  horas por día.
  5. Se propone a la comisión de difusión la creación de una frase o un lema que explique de forma sencilla el 15M
  6. Se aprueba a propuesta de la comisión de difusión la organización del acto de lectura de poesía de Vicent Andrés Estellés, el día 03/09/11 con la creación de este evento en facebook.
  7. Se propone el iniciar un contacto con las asambleas de los pueblos de alrededor, así como uno de los asistentes nos enviará información sobre lo que va pasando en Madrid.
  8. Se comentan temas como la carga policial en Madrid y de cómo apoyarles en este u otro casos que sucedan, se comenta que lo más fácil es mirarlo en el facebook o twitter.

Assemblea dijous 28/07/11

Aforament a l’inici: 24 persones.

Aforament total: 32 persones.

PROPOSTES REALITZADES (per ordre d’intervenció):

1.- Instal·lació de semàfors amb senyal acústica per a invidents.

2.- Petició de la devolució de la taxa de la SGAE als grups de música que han actuat en les festes de Tavernes.

3.- eInstal·lar una taula informativa sobre el Moviment 15-M a Tavernes en el recinte de les properes festes. Redactar “octavilles” i altra documentació per repartir i mostrar.4.- Sol·licitar la reanudació del srvei d’autobús entre Alboraia, Tavernes i la platja.

5.- Estudiar possible recolzament de les properes accions que es duran a terme a París i a Brussel·les en setembre.

6.- Estudiar possible recolzament a “toma la montaña” y “toma la playa” com a alternativa al “toma la plaza” durant les vacances d’estiu.

7.- Demanar a l’Ajuntament que considere la reforma de voreres massa estretes i l’eliminació d’entrebancs en altres voreres.

8.- Demanar a l’Ajuntament la justificació de les despeses originades per la publicació del llibret de les festes patronals. Demanar també que l’esmenat llibret es faça de manera més modesta, acorde amb la situació econòmica del poble.

9.- Creació d’una subcomissió de premsa que puga gestionar els diversos mitjans de comunicació de què disposem (Facebook, N-1, TavernesPost, …)

10.- Creació de més comissions que gestionen les propostes que vagen surgint de les assemblees. Aquestes noves comissions deurien ajustar-se el més possible a les diferents regidories i demés organismes oficials per facilitar els tràmits a realitzar.

Es proposa que Sonia siga l’encarregada de coordinar totes les comissions que siga necessari formar.

11.- Proposta d’un sopar-homenage a Vicent Andrés Estellés, amb lectures de poemes.

12.- Consideració de les propostes formulades en assemblees anteriors:

· Sol·licitud d’una ambulància per al poble.

· Sol·licitud de creació d’un centre de dia.

· La llar del jubilats està en molt mal estat. Sol·licitud de rehabilitació.

· Consideració de l’estat del Caserna de Bonrepòs: pèssimes condicions de vida de la gent que hi malviu.

· Aplicació de les indicacions del Síndic de Greuges sobre el tractament dels malats mentals: que no siga la policia qui els retinga, sinó personal sanitari.

· Consideració de l’excessiu nombre de policies locals al poble.

· Protecció del petit i mitjà comerç.

· Gratuïtat d’assessoria jurídica per als ciutadans.

· Creació d’una oficina de defensa del consumidor.

· Creació d’un centre d’atenció als drogodependents.

· Consideració de les excessives taxes per poder pertànyer a l’escola al club de futbol de Tavernes.

· Sol·licitud d’informació sobre les despeses generades per la publicació del catàleg de serveis municipals.

· Reconsideració de l’us del parc primer de maig.

La proposta número 10 es vota i s’aprova per unanimitat. S’acorda que la comissió de difusió es reunisca el proper dimarts, a les 20 hores, per redactar els documents que es difondran en la taula informativa que s’instal·larà en el recinte de les festes el proper mes d’agost.

Es proposa també la creació de les següents noves comissions, que s’encarregaran de repartir-se el treball que sorgisca de les propostes realitzades en les assemblees:

– Sanitat

– Benestar social

– Urbanisme

– Educació i cultura

– Medi ambient

– Economia i tresoreria

– Treball i manca de treball

– Intervenció en els plens ordinaris de l’Ajuntament

ACTA ASAMBLEA 15M TAVERNES BLANQUES

DIA 21 JULIO 2011

HORA 20:00

AFORO 40 PERSONAS

1.- Lectura Acta Asamblea dia 14 de julio.

2.- Mesa informativa mercado dia 22 de julio: entrega octavillas sobre la cena de despedida a las personas que van a Madrid a la manifestación del 24 de julio, voluntarios y los que puedan pasar a apoyarlos aunque sea por poco tiempo.

Se propone que en la mesa se puedan poner para vender algunos libros sobre el tema del movimiento 15M, y la ganancia que pueda haber que sea para pagar fotocopias o hacer pancartas. Se aprueba por unanimidad.

Hay una propuesta de utilizar una hucha para recoger dinero para fotocopias, se acuerda que la pongamos en la cena.

Se reparten los carteles informativos para colgar por el pueblo de la cena del viernes 22 de julio.

3.- Cena a la fresca viernes 22, cada uno llevará su mesa y su silla así como cena para compartir, cacerolada y lectura manifiesto, se vota y se acuerda realizar primero la cacerolada, luego la cena y después lectura del manifiesto.

Se informa sobre los autobuses que van a Madrid el día 24.

Se lee el borrador del manifiesto para conocimiento general.

Se decide que en los comunicados se utilizará la lengua en que estén escrito originalmente.

4.- Se informa de nuestro diario digital el Tavernespost, el número de visitantes, su contenido.

De momento se pueden enviar documentos o cosas para publicar en el tavernespost al correo rarnal@brigadamixta.com

5.- Se habla de la recogida de firma por el cierre por las tardes del Centro de Salud durante el verano, se buscará el documento oficial para la recogida, pero para mañana en el mercado ya no da tiempo.

6.- Se decide que quien haga el acta de la sesión sea el moderador de la próxima asamblea.

Finalizamos la asamblea a las 21:30 horas

Acta Assemblea 7 de Juliol de 2011

Assistents: Al voltant de 50 persones

. L’Assemblea dispossa ja d’una pancarta.

. S’han penjat i repartit cartells pel poble.

. Es plantetja acudir als futur  plens de l’Ajuntament. S’ha d’averiguar  quan es duen a terme, horaris i com podem participar.

. Es propossa  esbrinar com funciona la Borsa de Treball del Municipi.

. Es propossen  accions de solidaritat amb les persones que patisquen desallotjaments al poble.

. Es plantetja la participació del grup en properes  publicacions del diari “Carraixet”.

. Es plantetja la possibil·litat de crear una Associació de veïns.

. Es propossa la participació en altres reunions dels  grups del 15-M per veure com funcionen.

. Es crea la Comissió d’Organització, difussió i coordinació. Entre ells es cordinen per comunicar-se via e-mail. Es citen per al proper dilluns 11 de Juliol a les 20:00 h a la Plaça del Poble per anar treballant.

. S’ofereixen 2 megàfons per a les properes assemblees.

. Assistim al Ple que se celebra a l’Ajuntament. Tracten:

–          La retirada de l’autobús amb destinació a Saplaya.

–          El tancament del Centre de Salut per les vesprades durant els mesos de Juliol, Agost i Setembre.

3 responses to “ACTES

  1. Paula

    Que encantada estic amb vosaltres mareeeeeeee!! Em fa ganes de estar allí trevallant. Doncs, no pot ser. Encara que el Mariano ara dins d’un mes em donara trevall per que torni. Qui sap! jajaja

    Respecte al domini de la web, sou una mitja de 20 persones a totes les assemblees, eixim a menys de 1 pound per cap. Jo donaré la meua aportació encantada a traves de la mamá o la iaia. Cal fer difussió.

    Les camisetes, puc fer el disseny si voleu. El fare de qualsevol manera, pot ser sigue útil per tindre material gràfic a l’abast com a recurs de leaflets o wathever.

  2. Paula

    Hola!
    Comparteixo informació sobre Llei electoral, he vist en l’Acta 13 d’Octubre que baralleu la possibilitat de fer una asamblea temàtica relacionada.

    Encara que no es realitze, recomane que la llegiu o al menys fer-li una ullada.

    http://www.15mlondon.org/forum/index.php?p=/discussion/705/sistema-electoral-espanol-debate-24-09-2011

    https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B-kocEIOwxirMWYxNjA5NTEtZTkyYS00MTcyLWEzMTYtOGEwOWMyMWJjZTk1&hl=en_US&pli=1

    Records, 🙂

Deixa un comentari