La memòria viva

 

La matinada del 28 al 29 de març de 1939 salpava del port d’Alacant l’Stanbrook, amb més de 3000 persones a bord, que feien perillar la seua navegació, escorada i per baix de la línia de flotació… després d’un dia de travessia arribaren al port d’Orà en dramàtiques circumstàncies. Eren els darrers republicans que aconseguiren expatriar-se al final de la incivil guerra d’Espanya.

75 anys després, grups de la memòria i de la societat civil vam organitzar la mateixa travessia per retre homenatge a la Memòria Republicana i la seua odisea en terres del nord d’Africa, tot visitant camps de concentració, cementeris, instalacions… per on passaren els nostres compatriotes. També feren un concert homenatge a la solidaritat del poble d’Algèria, i finalment instalàrem un monolit en el que fou “Camp numero 1” (avui forma part del passeig marítim del port d’Orà, on els desembarcaren i classificaren per enviar a d’altres camps).

Ara us oferim un primer documental de la nostra expedició, aquest divendres 20 de novembre al saló de plens de l’Ajuntament a les 19’30 hores, seguit d’un col·loqui sobre el final de la guerra i els destí del republicans exiliats a Algèria.

image

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari