CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Dimecres passat dia 25 de novembre Dia Mundial Contra la Violència de Génere, els membres del’Associació Àgora vam realitzar un acte en memòria de les 48 dones assessinades en el 2015 al Estat Espanyol, i al mateix temps manifestar el nostre més adsolut  rebuig de tot tipus de conductes masclistes, llegint un manifest que podeu llegir al final del reportage fotográfic.

A la concentració a part de llegir el manifest i guardar un minut de silenci, varem comptar amb l’excel·lent col·laboració de Jacob, el qual ens va interpretar l’emotiu “El cant dels ocells” que Pau Casals va compondre amb motiu dels assassinats feixistes dels advocats laboralistes al carrer Atocha a Madrid, des d’ací el nostre més afectuós agraïment a Jacob, sense la teua grandíssima interpretació el nostre homenage no haguera sigut el mateix.

MANIFEST:

“Enguany, continuem fent nostres totes i cada una de les exigències del Moviment Feminista, reflectides en el manifest del 7N:

  • Que la lluita contra el terrorisme masclista siga una qüestió d’Estat.
  • Que es desenvolupe i implemente el Conveni d’Istanbul i el compliment de les recomanacionsde la CEDAW, ies reforme la llei 1/2004 perquè hi estiguen recollides totes lesformes de violència contra les dones.
  • Que tota la societat i les seues organitzacions i institucions es comprometen en aquestalluita.
  • Que la lluita i els recursos incloguen tant la violència que exerceix la parella o l’exparellacom les agressionssexuals, l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, la tracta amb finalitats d’explotació sexual i laboral de dones i xiquetes, i totes les violències masclistes.
  • Que totes les instàncies de govern es comprometen realment en la prevenció il’eradicació de les violènciesmasclistes, així com en l’assistència i la reparació de totesles dones en situació de violència, independentment de la situació administrativa en quèes troben les dones.
  • Que l’accent es pose en la protecció de les afectades, facilitant diferents eixides que impliquenuna veritablerecuperació vital, econòmica i social d’elles així com dels fills i filles.
  • Que la prevenció siga una política prioritària, que incloga un sistema coeducatiu entots els cicles, la formacióespecífica per a tot el personal professional que intervé en elsprocessos, els mitjans de comunicació, la producció cultural i la societat civil en la lluitacontra les violències masclistes.
  • Que els mitjans de comunicació es comprometen a fer tractament adequat de lesdiferents violències masclistes,visibilitzant-les, evitant el sensacionalisme morbós en eltractament i utilitzant un llenguatge i unes imatges no sexistes.
  • L’eliminació de la custòdia compartida imposada i el règim de visites als menors dels maltractadors condemnats.La retirada i no-cessió de la pàtria potestat als maltractadors.”

Tavernes Blanques, 25 de novembre de 2015

 

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari