SOPAR FESTA ESTELLÉS 2015 A TAVERNES BLANQUES


ESTELLÉS

Actuacions

Lletra de convit per al Sopar-Festa Estellés 2015 a Tavernes Blanques

Benvolgudes amigues i amics, companyes i companys, aquest any el nostre Sopar-Festa Estellés es ben especial per diverses raons. La primera i principal és que per primera vegada la festa es fa al nostre poble sota el patrocini de l’Ajuntament que ens ha donat el seu suport i ens cedeix el Parc Escolar, al centre del poble, i en cas de pluja el nou Pavelló Cobert,

Tot va començar enllà pel 2010 amb una lletra de convit que Josep Lozano, escriptor d’Alginet que m’honora amb la seua amistat des de molts anys, va adreçar als seus amics del món del llibre, de la cultura. Heus-la ací:

Estimada amiga o amic:

Crec que som conscients que la nostra cultura passa per moments difícils, fins al punt que pot perillar la seua mateixa existència en un futur més menys proper, sobretot al País Valencià. Davant d’aqueixa situació hi ha tota una gamma d’actituds a adoptar, que podríem agrupar en Negatives o Derrotistes –i a lamentar-se sempre estem a temps– o Positives o Encoratjadores, amb què crear i imaginar recursos que es reforcen i ens donen cohesió en defensa d’allò que és consubstancial amb nosaltres, allò que estimem: la nostra cultura, la nostra llengua, el nostre país.

Altrament, fa temps vaig veure un documental sobre la festa que fan els escocesos el 25 de gener de cada any, que ha arrelat fermament com a celebració identitària –la fan ja dos segles i escaig– el “Burn’s supper”, per celebrar el naixement Robert Burns (1759-1796), un popular poeta en llengua escocesa. On després d’un àpat amb  haggis, un embotit escocés, es beu i es canta l’Auld Lang Syne, i després es  reciten i canten cançons del poeta i d’altres poetes.

La meua proposta és la següent:

Celebrar el naixement d’un dels nostres grans poetes: Vicent Andrés Estellés, el 4 de setembre o en la primera quinzena d’aquest mes, atés que el poeta de Burjassot va nàixer el 4 de setembre de 1922. I perquè el poeta de Burjassot? perquè és el més pròxim i d’una obra més accessible i receptiva en amplis estrats populars. És a dir, fer una festa amb la intenció que tinga continuïtat en anys futurs, i establir-la com una tradició nostra.

…/…

(Josep Lozano)

La idea de Lozano, tingué un efecte semblant al “desperta ferro” dels nostres almogàvers i al 2011, la festa ja es va celebrar a 38 pobles i ciutats del nostre país, entre ells i com no a Tavernes Blanques, on una trentena de persones vam eixir a sopar a la plaça i tot seguit férem la lectura de poemes. Des d’aleshores venim celebrant cada any el Sopar-Festa Estellés que any a any ha anat eixamplant la seua base popular pel que fa a persones i poblacions on és celebra, i que enguany, de segur superarà les 100 poblacions.

Aixina que ja sabeu, el proper divendres 16 d’Octubre, esteu totes i tots convidats a participar en el Sopar-Festa Estellés de Tavernes Blanques al Parc Escolar.

Com deiem a la nostra 1ª convocatòria:

«Cadascú heu de portar les vostres viandes i allò altre que vulgueu compartir solidàriament amb els demés».

No obstant això, al Parc hi haurà un servei de begudes i entrepans per aquells que així ho desitgen. I sobre tot, vingueu preparats per escoltar els versos que lectors voluntaris i convidats recitaran en haver sopar, així com les actuacions programades per a fi de festa.

(Rafa Arnal per al TP)

 

I us recordem que al bloc http://festaestelles.blogspot.com.es/. podreu trobar l’arxiu d’imatges, cròniques i notícies de les darreres quatre convocatòries, i al nostre Tavernes Post, amb la CERCA: Sopar Estellés 2011, totes les notícies i cròniques de la festa al nostre poble.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s