FESTA ESTELLÉS 2014 a Tavernes Blanques (divendres 17 d’octubre)

Imatge  Estellés 2014Un any més, i van quatre, celebrem la FESTA ESTELLES al nostre poble. Enguany eixa és la millor notícia de totes, s’acabat l’exili i tornem a realitzar la Festa a Tavernes d’on mai hauríem d’haver-nos mogut. El nostre ajuntament sembla que ha entés el sentit de la FESTA ESTELLES una festa de la cultura popular i de totes i tots els ciutadans, independent de credos, ideologies, etnies, maneres de pensar… dels que van a missa i dels que no.

La festa Estellés començà fa cinc anys quan l’escriptor Josep Lozano plantejà que endemés de celebrar derrotes… calia adoptar actituds que ens reforcen i que ens donen cohesió en defensa d’allò que és consubstancial amb nosaltres, allò que estimem: la nostra cultura, la nostra llengua, el nostre país, i fer-ho a semblança del Burns Supper escocés, una festa homenatge que fan a Escòcia un petit país com el nostre que travessava uns temps difícils dintre de la poderosa “Corona “ anglesa per reanimar l’ànima i l’orgull del poble escocés, i així cada gener des de finals del segle XVIII, per commemorar el naixement del seu poeta nacional, Robert Burns (1759-1796). Bé a Escòcia o enllà del món on hi ha una comunitat escocesa es celebra la Burns Supper consistent en un sopar-festa popular d’homenatge en definitiva al poble escocés a través de la figura emblemàtica del seu poeta nacional.

Nosaltres començàrem fa quatre anys i pensem que ja és una festa local ben arrelada, una festa on hi han llibres, poesia, poetes, cançò, companyonia, lectures compartides, música popular, dolçainers, tabaleters… i enguany serà una festa ben especial on membres de la comunitat musulmana local ens llegiran en àrab poemes dels poetes arabigo-valencians, i així mateix els latino-americans… enguany internacionalitzarem la festa convertint-la en un sopar de convivència multicultural on finalment el Cor Lleonard Giner clourà l’acte amb la seua actuació… no descarteu sorpreses en aquesta nit de la cultura.

Seria bo i desitjable que membres de tots els grups de la corporació municipal també llegiren poemes per allò de donar exemple i deixar palés que la cultura hauria d’estar per damunt de la política… com així serà algun dia. Qui sap-lo.

ASSOCIACIÓ ÀGORA (Comissió Festa Estellés Tavernes Blanques 2014)

HEU DE PORTAR-VOS L’ENTREPÀ I LES GANES DE LLEGIR UN POEMA, TRIAT PER VOSALTRES, SI US ABELLEIX… I SOBRE TOT LA VOLUNTAT DE PARTICIPAR I GAUDIR D’AQUESTA FESTA ESTELLÉS 2014 de TAVERNES BLANQUES.

A l’espai de la festa hi haurà un servei de begudes, taules i cadires.

DIA: DIVENDRES 17 D’OCTUBRE

LLOC:

PARC REI EN JAUME (enfront de les escoles)

HORA:

A les 20 hores:

Muntatge del bar, parades de llibres i musica, i sonorització ambiental.

A les 21’30 sopar de germanor

A les 23 lectures poètiques i cançons.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s