Josep Maria Domingo presenta la seua darrera novel·la a Tavernes Blanques.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

LA MEMÒRIA URBANITZABLE D’EN JOAN AGRASSOT

( de Josep Maria Domingo Roig*; L’Eixam Edicions)

Dia: Divendres 26 de setembre de 2014

Hora : A les 19 hores

Lloc: SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT DE TAVERNES BLANQUES

Organitza: L’EIXAM EDICIONS

A càrrec de Juan Gonzàlez (catedràtic de llengua i literatura) i el propi autor.

En el transcurs de la presentació és projectarà un video i imatges que il·lustren el procés.

* Josep Maria Domingo i Roig (Tavernes Blanques, L’Horta, 1952) ha exercit de redactor, traductor, professor de llengua i guionista. Va rebre el Premi de Narrativa Curta “l’Encobert” per El temps de Newcomb (Excm. AjuntaMent de la Ciutat de Xàtiva, 1995), reeditat en nova versió amb el títol Els dies incerts (A.D.E., València, 1999). 

tavec_memoriaAquesta novel·la curta conta la història de Joan Agrassot, una persona que es veu immersa en un conflicte amb allò que és considerat com el progrés, i li passa per damunt la urbanització desaforada, el creixement incontrolat de la ciutat a costa de la destrucció de l’horta.

Aquesta novel·la curta conta la història de Joan Agrassot, una persona que es veu immersa en un conflicte amb allò que és considerat com el progrés i li passa per damunt la urbanització desaforada, el creixement incontrolat de la ciutat a costa de la destrucció de l’horta.

Anuncis

1 comentari

Filed under Uncategorized

One response to “Josep Maria Domingo presenta la seua darrera novel·la a Tavernes Blanques.

 1. El llibre es una narració, molt ben estructura i rica al seu vocabulari. Tracta sobre transformació d’una família tradicional de l’horta de València, en un moment de l’explosió demogràfica, que veu transmutada les seues costums,ambients, etc ,per una influència abocada al canvis per eixe imperatiu esquizofrènic i descontrolat , que contraposa la modernitat urbanística, social i generacional amb les costums més arrelades.
  Crec que es una novel·la de la qual podem gaudir, per una part, la gent que ha conegut ha viscut i mamat de prop este ambient,tant paisatgísticament, com de costums i vivències, algunes de les quals els vindran records i situacions ja oblidades.
  Per altra, la gent que la viscut i ha gaudit, de forma col·lateral, amb ella a la seua infantesa, amb jocs, aventures i maldats ben enteses.
  També serà de profit per aquells estudiants que al llegir-la puguen reflexionar i discutir sobre tema del creixement urbanístic i social als pobles i ciutats. I que es el que cal preservar o vorer quina es la manera més raonable i sostenible d’afrontar-lo. Al mateix també te una llarga quantitat de paraules, que de segur podran fer un bon exercici de vocabulari.
  I per últim dir, que segur que dins d’estos grups anomenats i possibles lectors, estem els qui volem ,defensem e intentem, preservar el que queda d`horta. Amb una combinació que controle el creixement desmesurat i especulatiu per una banda, i per l’altra amb preservació i tractament de una forma més raonable,respectuosa i sostenible del queda d’horta.
  Espere vos agrade.
  Un que s’ha llegit el llibre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s