La nit de les associacions a les festes de Tavernes

logo-festes-2013-gran

Un any més Tavernes celebra les seues festes locals i un any més les veïnes i veïns accedeixen a sopar a la fresca per a rematar el dia al recinte que habilita l’ajuntament per a les diverses associacions, comissions i falles locals… enguany —diuen— es nota la crisi que apedrega el país i com no, té repercussió econòmica en tots els àmbits, però la festa és la festa i la gent té ganes d’eixir a la fresca i oblidar un poc la mala maror… i ja vindrà setembre.

El dilluns dia 19 en la nit i al recinte de les festes hi havia un gran ambient, no debades l’espectacle era protagonitzat pels quadres artístics de les diverses associacions i falles locals i això tira molt del poble, els “artistes” arrosseguen una munió complementària de familiars, amigues i amics, festejadores, festejadors, iaies, iaios, pares, mares, germans, cosins, veïnes i veïns de l’escala… tot un món que espera els uns ben distrets i d’altres fins i tot estoicament si fa falta l’aparició en escena dels seus apropats que, uns darrere d’altres van anar acomplint amb la seua llavor artística amb germanor i companyonia. La nit va transcórrer plàcidament entre les presentacions fetes per un polícia local reconvertit en presentador i els aplaudiments agraïts d’un públic lliurat d’avant mà a esta festa “familiar” no exempta per altra part d’un cert nivell artístic i plàstic en algunes coreografies i actuacions malgrat l’estrident volum del so, d’un pujat que tirava de tos i distorsionava la recepció. Adjuntem un petit repor gràfic de la nit fet amb els nostres limitats estris que no li fan justícia al que en realitat vam vore. Diguem-ne que simplement fa de testimoni d’aquesta vetllada protagonitzada desinteressadament de cap a cap per “artistes” locals.

L’endemà dia de Sant Roc, al migdia tingué lloc la tradicional i popular “botifarrada” amb els llonguets beneïts i l’embotit tradicional a la plaça del poble… a l’hora del café, en la tertúlia de l’Altruista un veí es queixava de la brutor immensa de deixalles escampada per la plaça, amb el següent comentari:

—Alló que més em crema és que la plaça està feta un femer i les papereres i els contenidors de la mateix plaça estan mig buits. Com és possible eixa falta de civisme?

Al capvespre, la brigada municipal de neteja recollia les deixalles i netejava la plaça car… després eixia la processó i aquella brutícia i aquell mosquer de segur que deslluïa la festa.

Segurament caldria que les diverses associacions i comissions locals es plantejaren seriosament el tema conjuntament amb l’ajuntament per evitar que les festes mal enteses per alguns enborronen i donen un mal exemple a la immensa majoria de la ciutadania.

Bon final de festes per a totes i tots des del nostre TP.

Xiquetes

Adrian

Públic

L’ambient després de l’actuació dels quadres de diverses falles i la molt emotiva d’Adrià, representant al popular “Barri del Pito” que pujà el llistó ben alt.

sevillanes

Olé i olé, les xiques de l’associació andalusa de Tavernes

cor 2

Cor 1El Cor “Lleonard Giner” de l’Associació Àgora que acabà la seua actuació convidant a totes les veïnes i veïns que vulguen participar-hi a afegir les seues veus  a aquest Cor  que porta el nom del nostre més  entranyable músic local .

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s