Festes i Civisme

Una cosa es fer festa y una altra és el civisme que… haurien d’anar de la mà però…

El passat dissabte al carrer Sant Josep del centre de Tavernes hi hagué un concurs de paelles organitzat pels fallers i… el diumenge al dematí les sofrides veïnes i veins del carrer ens vam trobar amb les deixalles de part de la festa tirades pel carrer que semblava un femer. I aixina ha estat al llarg de tot el dia fins que el dilluns —pensem— la brigada de la neteja municipal netejarà el carrer.

carrer

Imaginem que els directius de la falla hauran de responsabilitzar-se d’aquests fets i quan ocupen un carrer net, com a mínim han de deixar-lo com estava. I per altra part, l’Ajuntament alguna cosa haurà de dir i alguna mesura haurà de pendre… Una cosa és fer festa i una altra deixar una marranada de plats, llaunes, papers, ampolles, coberts, plàstics, sobres, fustes, cartrons, arena, cendres… per als veïns.

clavegueres 1

Detall d’una claveguera… en un carrer que pateix inundacions periòdiques per insuficiència de drenatge

Allò més xocant és que a 30 metres escassos del carrer hi ha un tancat de 4000 o 5000 m2 on podrien fer aquests festes i saraos sense necessitar de tallar el carrer amb totes les molèsties que s’originen per a veïnes i veïns, circulació de vehicles en general… en definitiva tot és una qüestió de civisme, respecte i un poc de trellat però…

festrodromo

Ací el teniu, amb un espai immens de terra per a fer foc, paelles, calderes… i un altre asfaltat per a posar taules, tendals…  i el que faça falta.   Està tancat i net mentrimentres el carrer està fet una quadra.

urinaris

Ací podríeu posar urinaris car… una festa amb centenars de persones ho demanda… per donar idees que no quede.

Imaginem que hi ha una normativa municipal, sanitària,  vial, preventiva… i a l’ajuntament hi ha un alcalde, regidors  i tècnics municipals amb responsabilitat i capacitat per mesurar aquestes coses i buscar solucions adients per a no enterbolir la convivència ciutadana. Eixe és el seu deure i la seua responsabilitat.

Anuncis

2 comentaris

Filed under Uncategorized

2 responses to “Festes i Civisme

  1. Ricardo

    Els fallers son vots i no els diran res, faltaria mes

  2. Antonia

    Em sembla una total falta de respecte per part dels organitzadors de la festa per a la resta de veïns i crec que açò no hem de consentir-ho, i pense que alguna responsabilitat tindrá també l’ajuntament que deixa que passen estes coses.
    Antonia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s