14 Novembre. Vaga General i manifestacions. I Tavernes Blanques, què? (Robert Sànchez)

I el 14-11-12 hi hagué una vaga general al País Valencià, a Espanya i a diferents països d’Europa. Nosaltres no anem a fer ara una valoració dels resultats ni molt menys, entrar en una guerra de xifres. Ja se n’han fet moltes, per a tots els gustos. Només volem fer algunes precisions.

A favor de la vaga general han estat les mil raons que aporten l’increment de la crisi i la política neoliberal del govern del P.P. No les anem a repetir perquè són ben conegudes, i sofertes, per la immensa majoria de la població. En contra han jugat l’augment de l’atur en 600.000 persones des del mes de març (els aturats ja fan vaja cada dia contra la seua voluntat, però no compten), la major precarització del mercat de treball, els acomiadaments exprés i barats amb 20 dies d’indemnització per any treballat i els piquets de la por dels empresaris contra el dret dels treballadors a fer vaga. El major i més efectiu piquet ha estat el govern amb la seua reforma laboral.

Les manifestacions van ser massives. Ho podem corroborar els qui anàrem i quasi no avançàvem. La colla de Tavernes Blanques, quan arribarem a la Glorieta, observàrem que ja feia molt de temps que el cap de la manifestació s’havia dissolt, mentre que pels mòbils ens deien que la cua estava eixint de Sant Agustí. Ja passaven de les 20.30 h.

També a Tavernes Blanques tingueren una repercussió significativa estes mobilitzacions. A l’Ajuntament, al Centre de Salut, als centres d’ensenyament i a alguns centres de treball i comerços dels quals encara no tenim una informació precisa. Pel que fa a la manifestació acudirem un grup nombrós a peu des del propi poble, a més de la gent que participà pel seu compte i que ens anàvem trobant allí. Ens havien convocat el 15-M, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic i les AMPA’s. Que ens perdonen si ens hem oblidat d’alguna cosa.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s