“FESTA ESTELLÉS 2012” a Tavernes Blanques.

Tal com teníem previst ahir dia 21 vam celebrar la “Festa Estellés 2012 Tavernes Blanques. Vam parar taula i al seu redós al voltant de 40 comensals de totes les edats vam sopar a la fesca i per suposat… no va faltar el vi, un vi humil, el vi dels pobres, damunt la taula tal com recomanava l’Estellés.

Tot seguit vam començar la lectura de poemes. Sopar a mitja llum té el seu encant però llegir i més a una certa edat ja té les seues dificultats… però sopàrem i llegírem ben agust.

Aspecte general de les taules

Detall de comensals

Ens feu companyia Vicent Ahuir, exalcalde de Meliana (Compromís) que raona amb Robert Sánchez d’ACERT

Francesc Ferrer, fill de l’exicògraf valencià  Francesc Ferrer Pastor, editor  i President de la UNIO GREMIAL, la més important i antiga organització valenciana del petit comers inicia la lectura… geni i figura. A la seua dreta Miguel Beteta, Cap i portaveu del grup socialista al nostre ajuntament que sembla va gaudir amb el sopar, la lectura i la nostra companyia.

Va continuar Rafa Arnal, del Gremi d’Editors del país Valencià, que des de l’Eixam Edicions  i amb la col·laboració del 15-M Tavernes va coordinar la nostra Festa Estellés 2012. I va començar amb la lectura d’una adhesió a l’acte mitjançant la lectura d’un mail remés per Antonina Rodrigo, viuda de l’historiador anarquista Pons Prades. Escritora granadina de llarga trajectòria, resident a Barcelona i amb una ampla aportació publicada sobre la memòria històrica entre la que destaca les seues biografies dedicades a Federico Garcia Lorca, Salvador Dalí, Ana Maria Dalí, Josep Trueta, Margarita Xirgu, Mariana de Pineda, Amparo Poch, Maria Lejarraga…

 De: Antonina Rodrigo   Asunto: Re: “Festa Estellés a Tavernes”

Fecha: 18 de septiembre de 2012 12:37:55 GMT+02:00

Para: eixam@eixamedicions.com

Compañeros: No podre estar con vosotros, pero os deseo participación, exito y Salud y III Republica.    Antonina

Continua Josep Taronger, President de l’Associació Amics de l’Alguer, que primer ens contà com va conèixer a Vicent Andrés Estellés, Enric Valor… I com era preceptiu va llegir diversos poemes. Al seu costat Isabel, editora de l’Eixam.

El posat amatent i el somriure, denoten el to de la lectura.

I com no, Vicent Martínez, el nostre poeta local ben seriós fa les seues lectures.

La nostra convidada especial, l’escriptora Pepa Úbeda feu la darrera lectura de poemes tot començant per un que ens havia remés el dramaturg Manuel Molins per a les festes Estellés i que va estar llegit públicament per primera vegada la passada setmana a la “Festa Estellés de Tavernes… de Valldigna” i mira per on després a l’altre Tavernes, el nostre. Tot seguit va llegir tres poemes de l’Estellés per acabar amb un fet exprés per al nostre sopar-festa. Pepa és un torrent.

 

I amb les cançons d’un Carraixet especial (Miri, Mari i Queco a la guitarra)  i la posterior participació coral dels assistents  vam cloure aquesta festa- homenatge.

(és un reportatge del Tavernes Post)

3 comentaris

Filed under Uncategorized

3 responses to ““FESTA ESTELLÉS 2012” a Tavernes Blanques.

  1. Retroenllaç: La III Festa Estelles de Tavernes Blanques… a Alboraia. | tavernespost

  2. Retroenllaç: SOPAR-FESTA ESTELLÉS 2013 A TAVERNES BLANQUES | tavernespost

  3. Retroenllaç: Brigada Mixta » Arxiu del blog » Reportatge sobre la FESTA ESTELLÉS 2012 al TP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s