Un jutge ordena a l’Ajuntament de València que retiri el títol de batlle honorífic a Francisco Franco (VilaWeb)

L’equip de govern de Barberà, que s’hi havia negat en ple, ara diu que acatarà la sentència

L’ajuntament de València haurà de retirar el títol de batlle honorífic al dictador Francisco Franco. Així ho ha ordenat el jutjat del contenciós administratiu número 5 de València, que ha acceptat el recurs que havia presentat el portaveu del grup municipal de Compromís, Joan Ribó, contra l’acord del ple del 29 de juliol de l’any passat en què es va desestimar una moció d’aquesta formació perquè es fes la retirada del títol de batlle honorífic a Franco.

El tinent de batlle de València Alfonso Grau ha anunciat en un comunicat que compliran la sentència ‘en els termes que s’indica’ i ha volgut justificar que votessin contra la moció de Compromís perquè trobaven que en aquell moment era innecessari.

El títol de batlle honorífic de València fou concedit a Franco l’1 de maig de 1939, poc després del final de la guerra del 1936-1939, en un ple municipal. Compromís demanava que s’anul·lés l’acord d’aquell ple perquè la no-aplicació correcta de la llei de la memòria històrica vulnera l’article 9 de la constitució espanyola, que regula el compliment de la legislació vigent.

2 comentaris

Filed under Uncategorized

2 responses to “Un jutge ordena a l’Ajuntament de València que retiri el títol de batlle honorífic a Francisco Franco (VilaWeb)

  1. Emiliano Zapata

    El que 1jutge al 2012 tinga que retirar aquest titol honorific a base de recursos al mitg retrasat mental(amb tot el respecte per a aquests), babos i feixista del f. d p. de Franco, dona una idea de la idil.lica i exemplar transicio que ens han volgut vendre i de la moral i la desmemoria interesada dels cucs que estan al poder.
    Putos panxaplenes agraits: la meua mes energica repulsa! No rebentareu tots alhora!!

  2. Charlie

    Ací tenim que anar a colp de senténcia judicial, si no anem a jutjat a denunciar el que fan els polítics, els campen al seu gust, “lo llaman democracia y no lo es”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s