PParticipació ciutadana? per Robert Sànchez

Teniu penjat un vídeo resum del ple al     facebook 15M Tavernes Blanques

El dijous, 12/07/2012, se celebrà Ple Ordinari de l’ajuntament de Tavernes Blanques amb un ordre del dia de 16 punts dels quals volem destacar el que fa 6 sobre modificació de l’hora de  convocatòries de sessions ordinàries de l’Ajuntament Ple.
Hem de recordar  que estes convocatòries s’han fet sempre, sinó ens falla la memòria o estem mal informats, a les 20.00 hores. El que passava es que el mateix dia i mig abans es reunien les Comissions Informatives per a dictaminar els punts que integraven l’ordre del dia dels subseqüent Ple. Amb les conseqüències de que:
1.       Al Ple no arribaven els dictàmens per escrit, cosa il·legal.
2.       Si les reunions de les Comissions Informatives s’allargaven, com passava quasi sempre, el públic que volia assistir a la reunió del Ple havia d’esperar al carrer, de vegades més d’un hora, tant si feia fred o calor com si plovia. Cosa intolerable.
Davant de tot açò la regidora de l’ACERT, Neus Sánchez (que en aquesta última sessió no pogué assistir per motius laborals) amb l’assessorament legal oportú, presentà una impugnació a la celebració del Ple Ordinari anterior, el 03/05/2012. Dos dies després, va ser rebuda pel senyor alcalde, que es va comprometre a subsanar en el futur la il·legalitat denunciada al punt 1.
Però complida la llei, feta la trampa. Sembla que al PP això de la participació ciutadana li sona a música infernal. Que s’han de separar les convocatòries de Comissions Informatives  i Plens per respectar la llei i, de pas, facilitar l’assistència del públic? Molt bé. Endavant les Comissions Informatives es faran a les 8 del matí i els Plens a les 16.30 de la vesprada. I els regidors que no puguen acudir, que es foten (si són de l’oposició). I el públic interessat, que es refota (osea, que se jodan). Em d’afegir que els integrants de l’equip de govern del PP tampoc presten massa atenció a que el públic s’assabente del que s’està parlant al Ple. Apenes es connecten els micròfons, n’hi ha pocs, i parlen en un to de veu quasi inaudible. Alguna persona no pogué aguantar més i exclamà: “No sentim res!!”, però ni cas.

En acabar algunes persones del públic formularen preguntes sobre el fet que en alguna zona del poble les faroles estan enceses fins a mig dia, i sobre la substitució del sostre de fibrociment  (uralita) en el pati del Col·legi Públic Rei En Jaume. Per part dels regidors d’educació s’informà que es procediria a la seua retirada este mateix estiu. També hi hagué una pregunta sobre l’ús i normalització del valencià a l’ajuntament.

3 comentaris

Filed under Uncategorized

3 responses to “PParticipació ciutadana? per Robert Sànchez

 1. Emiliano Zapata

  I si es te bona voluntat per cumplir amb la llei i asegurar-se que totes les veus d’aquest poble estiguen representades, no seria millor mantindre l’horari de sempre a les 20:00 +o-, o almenys contar amb la participacio de tots i totes per modificar l’horari dels plens? Crec que no seria una tasca molt complicada, no?
  I dic jo que la transparencia i claredat haurien de ser obligatories nomes per sentit comu, o a lo millor pensen que el public que asisteix va a vorel’s el careto que tenen i res lis importa el que diuen o les decissions que prenen sobre tabernes… de traca!
  Sobre la pregunta de l’us i normalitzacio del valencia a l’ajuntament segur que dirien que…EEEstamos trabajando en ello? y hemos dedicado tiempo ayer por la noche y esta mañana trabajando en ello exactamente…jajajajajaja(per no plorar)

  • Lluc

   Això que tu dius Emiliano seria democracia, però el règim que tenim no ès democràcia precisament, és arrivar al govern com siga i mantindres-en a costa de qualsevol cosa, això és el que realment importa.

 2. El vídeo que i-lustra aquest comentari el teniu en la pàgina de 15 M tavernes …no ho puc penjar ací.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s