Aires nous a França, aires nous a Europa.

La primera mesura del nou govern de l’esquerra a França, un govern paritari: 17 dones i 17 homens, ha estat baixar-se el sou del President i dels ministres un 30%… Com a gest moralitzador per començar ja és un bon exemple.

Dir-vos també que en 15 dies han fet el traspàs de poder —ací costa dos mesos— i comentar-vos que al ministeri de l’interior, el nou ministre, Manuel Valls, nascut a Barcelona  —per la voluntat dels seus pares, exiliats a França i en un gest que els honora, per allò de no perdre l’arrel—  que parla francés, castellà, català i italià, va dir a l’acte pe possessió que malgrat haver nascut a Barcelona, , estima la França també com a pròpia, la seua llengua i la seua cultura, per això mateix té un gran respecte per la immigració… I va acomiadar a  l’anterior ministre, Claude Guéant, ben conegut pels seus posicionaments un tant racistes i xenòfobs, tot desitjant-li  “bon vent” dit en català clar i ras… Podeu traduir el “sentit” d’aquesta “frase feta” ben polivalent vosaltres mateixos.

Per acabar, us oferim un preciós vídeo on Jeac-Luc Melenchon, l’home que encarna l’esperança de la nova esquerra francesa i la consciència crítica—mira per on, els seus avis eren de Jaen— i que ha estat peça fonamental al cap del “Front de Gauche” per a la victòria de Francois Holande, que de segur vos situarà perfectament en els plantejaments del nou escenari polític.

Coses de la vida i allò de la simbiosi del pensament, presteu atenció especial al minut 23′ 01”02”03”, del vídeo, on trobareu quelcom que de segur alegrarà a totes les companyes i companys del 15M Tavernes i el nostre Tavernes Post. Potser és tot un auguri… I perquè no?  

(R. Arnal per al TP)

Anuncis

2 comentaris

Filed under Uncategorized

2 responses to “Aires nous a França, aires nous a Europa.

  1. charlie

    Con dos…. las cosas son así de faciles y sencillas, solo hace falta alguien que las diga, mucha suerte a los españoles en Francia, ojala tengamos pronto en España un frente de izquierdas radical que diga las cosas claras, ya está bien de tanta mentira.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s