Salvem el Racó de l’Anell

El 22 de novembre de 2010 vaig publicar al “Brigada Mixta” http://www.brigadamixta.com/?p=3202 un article sobre la situació en perill del Racó de l’Anell tot afegint el recurs dels afectats, amics tots i veïns —”les ànimes”— de Tavernes Blanques atés que el Racó pertany a València, però “les ànimes” pertanyen a la parròquia de Tavernes i els habitants del Racó sempre s’han considerat de fet Taverners de socarrel. Antanyasses, fins la revolució francesa, els pobladors dels territoris cristians en contàven per ànimes —les persones— i per bèsties —els animals— i aixì estaven censats als registres de l’època. La revolució francesa convertí les ànimes en ciutadans, la qual cosa ací durà poc de temps… però això ja és una altra història.

L’1 de desembre de 2010 vam publicar un altre article , meu i de Toni Mollà sobre el mateix afer http://www.brigadamixta.com/?p=3266 amb açò vam remoure des del nostre mitja el tema a nivell periodístic amb una certa repercussió a la premsa valenciana.

Fa uns mesos em van cridar per tal que facilitara el contacte amb els afectats perquè hi havia un productor independent que volia fer un petit documental sobre l’afer del Racó de l’Anell, els hi vaig passar el contacte amb Joan Crespo (el “Xirivellano” —per als mes majors— “Bandu” per als de la meua generació). Allò es va fer i… Ara ha arribat a les meues mans i us el oferim des del Tavernes Post. Una petita joia de documental fet per Xavier Oms al que mai li agrairem prou aquest testimoni gràfic.   (Rafa Arnal TP)


 

Anuncis

4 comentaris

Filed under Uncategorized

4 responses to “Salvem el Racó de l’Anell

  1. Ací teniu un reportatge sobre el Racó, fet per estudiants de 5è de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València.

  2. Dani Marquez

    esta penjat al mur del ajuntament també!

  3. Dani Marquez

    gracies Rafa, a difondre!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s