La violència policíaca a València dóna la volta al món (VilaWeb)

La violència policíaca contra els estudiants valencians ha donat la volta al món a través d’alguns mitjans internacionals i sobretot de les xarxes socials. Algunes agències de premsa i diaris s’han fet ressò dels fets d’aquestes últimes hores als carrers de València, que atribueixen a la situació econòmica del País Valencià, la zona més endeutada de l’estat.

Així, per exemple, Le Monde titula ‘Violència després de la manifestació contra l’austeritat a València‘ i Le Figaro, ‘Manifestació: incidents‘.

L’austríac DerSandard també se’n fa ressò, sota el títol ‘La policia pren mesures contra els estudiants que protestaven‘, i l’alemany Red Globe titula ‘València: la policia espanyola colpeja estudiants manifestants‘.

Sota el titular ‘La policia espanyola, acusada de colpejar els estudiants‘, Euronews parla de les càrregues de la policia i hi inclou un vídeo.

A la Jornada de México repassen els últims fets en una peça titulada ‘De la brutalitat econòmica a la brutalitat repressiva‘, i TeleSur explica que la ‘Policía reprimeix una manifestació estudiantil contra les retallades‘.

Finalment, des d’Austràlia, Sky News publica una nota en què titula ‘Els antiavalots colpegen els estudiants en una protesta‘. I l’egipci Ahram Online recull la informació sota el títol ‘25 detinguts en enfrontaments entre la policia i els estudiants‘.

Internet també s’ha omplert d’informació a partir de testimonis directes, que han penjat vídeos i fotografies. Les etiquetes de Twitter #IESLluisVives i#PrimaveraValenciana han estat les més emprades aquestes últimes hores. A YouTube hi ha una gran quantitat de vídeos que mostren l’actuació de la policia als carrers de València; en aquest enllaç hi podeu veure un recull.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s