Déu, Pàtria …i pont (Vicent Partal) VilaWeb

Enmig de la tronada econòmica més gran que hom recorda, el regne d’Espanya es permet el luxe no tan sols de fer pont, sinó de bastir un viaducte tan complet com irracional. Ahir feina, avui festa, demà feina, dijous festa, divendres feina. Això al mes de nadal, per si calia fer-ho més absurd encara i tot plegat per a celebrar la Puríssima (apa aquí!) i la constitució (com hi ha món!). 

Aquest desembre serà, en conseqüència, un mes desastrós per a la feina –com si ens ho poguéssem permetre. Perquè treballar, allò que se’n diu treballar, treballarem quinze dies, si hi arriba. És una obvietat, ho ha estat sempre, però ara ho és més que mai: no té gens de sentit mantenir aquest desficaci. Però alhora és significatiu per què el mantenen. Perquè no volen baixar del ruc ni els partidaris d’una festa política sense tradició, la constitució, ni els d’una festa religiosa, religiosa catòlica, bo i ser un país multireligiós i oficialment laic. 

Si més no, podrien matar-ne una de les dues. Tot i que em tem que van íntimament lligades; al cap i a la fi, la Puríssima és festa perquè ho volia la Falange i perquè és la festa grossa de l’exèrcit espanyol. Supose que, malgrat això, podrien cercar una solució per deixar de fer el ridícul sense ferir sensibilitats, amb l’argument que això no es pot aguantar econòmicament. Però, com si foren carlins, vet ací tot de funcionaris a Madrid conspirant per fer-se unes vacancetes a quinze dies de les vacances. 

Ep. He dit d’eliminar-ne una, però, per mi, que les eliminen totes dues…
director@vilaweb.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under INFORMACIÓ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s