Míting electoral del PSOE (20N) a Tavernes Blanques

Puntualment a l’hora fixada, amb un aforament al voltant de 80 persones va començar el míting del PSOE a Tavernes Blanques. Va obrir l’acte Miguel Beteta, en castellà, fent una breu introducció de la situació de crisi actual i presentant l’orador Joan Lerma primer president de la democràcia de la Generalitat Valenciana i actual senador per València. Aquest darrer, en castellà i amb alguna inclusió “d’adorno” en valencià, amb to pausat i clar va començar l’exposió reconeixent la situació electoral complicada per al PSOE i la situació econòmica complicada per a tots els espanyols, va recalcar que este govern no té cap culpa en la generació de la crisi tal com s’encabota el PP a repetir incansablement. Esta crisi comença a nivell internacional quan els bancs es dediquen a una segona activitat que és la compra i venda de derivats tòxics. La nostra crisi, principalment es produïx per haver fet moltes vivendes, més de les que es necessitàvem, però al cap i a la fi, açò sempre té un valor, per la qual cosa els nostres bancs estan més sans —malgrat la seua falta de liquidesa circulant actual— que el que poden estar als EUA o inclús a Europa. La crisi financera ens afecta realment des de quan se’ns van tancar les possibilitats de crèdit des de fora d’Espanya, no la generat este govern, mai hem viscut per damunt de la nostra possibilitats, com volen fer creure: hem tingut 3 anys de superàvit en els comptes publiques, no som ni hem sigut un país malgastador, el problema l’ha generat la política conservadora de desregulació financera.

Este moment actual, és el de major cobertura per a desocupats, i el PSOE mantindrà esta política de cobertura, les mesures de la dreta no servixen per a generar ocupació. El President Rooselvet—explicava Lerma—després del crac del 29 va traure als EUA de la crisi amb polítiques keinesianas, potenciant el gasto públic, no l’estalvi, ni les retallades perquè això és el que paralitza l’economia.

A Espanya, de fet, va haver-hi un xicotet creixement econòmic els dos primers trimestre de l’any 2011 i després, per la política imposada des de la Unió Europea s’ha entrat en una xicoteta recessió. Els països que han sigut “rescatats” i als quals els hi han imposat la “recepta conservadora” com Grècia i Portugal no creixen, i per tant no poden pagar el deute, La deuda espanyola suposa 70% del PIB, cosa que a França i Alemanya és del 80% per damunt i el 120% a Itàlia, per la qual cosa, nosaltres no tenim un gran deute.

El que hem de fer és repartir el pagament de la crisi d’una altra manera diferent de com s’ha fet fins ara, per exemple amb una bona Llei de Patrimoni i fer que els bancs paguen allò que han fet malament. Cal invertir en tecnologia, investigació, infraestructura, i que el BCE abaixe els tipus d’interés per a tal fi.

Si el canvi és cap a polítiques conservadores, la gent patirà més i no es crearà ocupació. Cal donar-li a Europa més competències i enfortir-la políticament i social, enlloc de deixar-la simplement en una unió monetària que ja ha quedat demostrat que és insuficient. El PP sap que comptarà amb el suport del PSOE si estan en l’oposició, cosa que no ha succeït quan el PP ha estat en l’oposició, quan els darrers anys ha fomentat la desconfiança sobre el futur econòmic d’Espanya sols atenent a l’interés partidista d’enfonsar al PSOE per accedir ells al poder.

El canvi a polítiques conservadores generarà un canvi a pitjor socialment, encara que són comprensibles les ànsies de canvi dels ciutadans. No cal oblidar que el PSOE va fer una bona llei per a les entitats bancàries valencianes, i van funcionar bastant bé. Amb el PP en el poder es van posar polítics en els consells d’administració per al seu control i afavorir els seus interessos i d’ací les conseqüències ruïnoses per al Banc de València, la Caixa de València i la CAM…

Les propostes de la dreta en el pla laboral consisteixen —entre altres— en eliminar les negociacions col·lectives i deixar-les en l’àmbit de l’empresa, on perdran gran part de la seua eficàcia les organitzacions sindicals, aprofitant que la gent ara està preocupada per mantenir el lloc de treball…

Com a conclusió, pel to, semblava més una xarrada de tipus didàctic per a estudiants en un aula, que un míting engrescador per encoratjar a la militància. I pel que fa al posicionament defensiu de cara al que ha passat i està passant, podem dir que el PSOE dona per perdudes les eleccions i sols aspira a un resultat, el més digne possible, per a continuar com a força principal de l’esquerra en un parlament conservador.

Còmodament instal·lats en un “bipartidisme” que ja els hi va bé, esperaran el pas del temps i dels esdeveniments per tornar a ser alternativa.

Al igual que el PP, en finalitzar l’acte convidaren als assistents a un “piscolavis” —en paraules de Miguel Beteta.

(Crònica per al Tavernes Post de MJ. Molina)

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under INFORMACIÓ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s