Darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Tavernes Blanques.

El ple pròpiament dit tingué tres punts importants que motivaren la discussió, rèpliques i contrarèpliques, el primer girava a l’entorn de la moció del grup socialista sobre la Tasa Tamer”Tasa por prestación del Servicio Metropolitano de Tratamiento y Eliminación de Residuos Urbanos”  http://www.aguasdevalencia.es/portal/web/AreaClientes/Informacion/PreguntasFrecuentes/TAMER.html  la qual implica de facto una important pujada d’impostos sobre els rebuts que paguen els ciutadans. Després de diverses intervencions on el grup del PP vingué a concloure que aquell no era el lloc ni el temps de modificar ni debatre la Tasa Tamer, es va passar a la votació on fou refusada la moció amb els vots majoritaris del grup popular.

El segon punt que originà un cert debat fou la proposta del grup Acert per a crear un departament de normalització lingüística a l’ajuntament, com el hi ha a diversos municipis i d’acord amb la vigent Llei d’ús del valencià. Malgrat les reticències del grup del PSOE, i del grup del PP, fins al punt de titllar de “radical” certs aspectes de la proposta per part del grup popular, es va acordar el deixar-la en estudi per trobar el consens necessari.

El tercer punt que motivà una certa discussió versà sobre els canvis a l’escola esportiva municipal a partir d’una pregunta de la regidora del PSOE , Rosa Baixauli i en referència bàsicament al canvi d’un monitor i a un cobrament de materials als pares, no respectant-se els acords presos sobre la continuïtat dels monitors de l’escola al produir-se l’externalització del servei. Responguéen primer lloc el regidor d’esports, Nicolàs Collado amb la informació que tenia que no coincidia amb la de la regidora socialista i finalment l’alcalde tancà el debat dient que recolliran la informació pertinent, tractaran d’esbrinar la qüestió i informaran al proper ple. Així mateix Rosa Baixauli feu una pregunta sobre la concessió de les beques socials del menjador escolar doncs en alguns casos es diferent la baremació de la Conselleria —més alta— i la de l’ajuntament. Contestà la regidora Maria José López dient que estudiarà els expedients i informarà al proper ple. Cal afegir que tant la secretaria com la interventora, en el seu paper, van participar diverses vegades al llarg del ple per aclarir qüestions tècniques.

No havent més preguntes dels regidors  en el punt de “Ruegos y preguntas” , l’alcalde donà la paraula als representants del 15M Tavernes presents per a que formularen les seues :

1ª Preguntat del 15M Tavernes:

 

En el pressupost de 2012, va a aplicar l’Ajuntament una política de major austeritat? On es van a aplicar les retallades: en el personal? En les inversions? En els serveis públics? On? (Comissió economia 15M)

Contestà l’alcalde: Cuando estén elaborados, podremos saberlo, pero aún no, estamos trabajando en ello. No va a haber recortesremarcà.

Posteriorment i amb relació amb aquest tema :

Ha previst l’Ajuntament alguna forma de participació ciutadana prèvia a l’elaboració definitiva dels pressupostos?

L’alcalde torna a dir —ara en valencià— que encara no estan elaborats els pressupostos, i ens recordà que hi ha un marge entre l’esborrany inicial i el pressupost definitiu, on és pot fer alguna proposta o alegació. El regidor Lluch recalcà que no es poden demanar coses al tuntún, que s’hauria de mirar d’on se lleva per posar-ho en un altre lloc…

2ª —Per què s’ha paralitzat l’obra de l’escola d’educació infantil que anaven a fer per al poble? (Comissió d’educació i benestar social 15M)

Ens expliquen que el projecte està aprovat, però que falta adjudicar-lo, i que esta adjudicació no és competència de l’Ajuntament, depén de la Conselleria d’Educació…

3ª Per a estalviar en temps de crisi i al mateix temps contaminar menys… És podria fer un estudi per reduir la intensitat de la llum, o apagar faroles alternes?

Contesta el regidor Lluch:

L’ajuntament està treballant en això. Informa que tenen una il·luminació estàndard, que està degudament optimitzada (distancia entre faroles, intensitat etc.) i endemés tenen la instal·lació preparada per a fer el que estem preguntant però… caldria fer un estudi mitjançant una empresa tècnica que potser costaria més diners que l’estalvi aconseguit.

4ª Com pensa l’ajuntament resoldre el tema de les cícliques inundacions principalment a l’avinguda Rei en Jaume —antic camí fondo— el carrer Sant Josep, el carrer La mar…

El regidor Lluch i l’alcalde, contestaren que pel que fa a l’avinguda Rei en Jaume, aquesta arreplega l’aigua de tot el poble doncs és la part més fonda, i el problema és que no traguen els col·lectors, perquè ja venen plens. El carrer Sant Josep, té ara el problema afegit de les escorrenties del carrer Lepanto i del parc… De moment no hi ha cap solució quan els registres de pluja són quantiosos…

5ª Ja que l’ajuntament té un cotxe de la diputació… Perquè no instal·la un equip de megafonia per als bàndols, comunicacions i avisos locals atés que la megafonia no arriba a tot el poble o arriba amb só deficient?

La pregunta queda un poc en l’aire, i ja ho estudiaran o contestaran o…

Finalment expressàrem la nostra sorpresa per la nota “coactiva” o d’avís, impresa a sota de la nostra col·laboració al periòdic municipal ”Carraixet” advertint-nos sobre la possible no publicació d’altres col·laboracions si tenien contingut “polític”

Sobre el fet d’aparéixer a la pàgina dels “partits” ens respongueren que era una qüestió de maquetació. I endemés, l’avís o advertiment, venia a compte de que sols s’admeten col·laboracions de partits polítics amb representació a l’ajuntament, segons el regidor Jose Ramón Ferri, el qual prosseguí dient que

« no podemos publicar al Carraixet todo lo que llega, que hay un límite, que hay grupos políticos que envian colaboraciones y tampoco se publican —tornà a dir—  tenemos la norma (?) de publicar solo los escritos de los partidos con representación al ayuntamiento … — hay otros medios, muchos, y que podeis enviar a publicar vuestras opiniones donde “os de la gana”(sic) però nosotros no publicaremos articulos de contenido político al “Carraixet” »

El 15M va preguntar que entenia el regidor per política, doncs política és tot el que afecta al devenir de la vida cívica. On està la ratlla entre el que és política i no ho és.

Ací es va obrir un debat en tant que el 15M es va declarar com un moviment cívic, —no som un partit ni volem ser-ho—, volem col·laborar per una major transparència de les coses i participar amb propostes al devenir del nostre poble i ho concretàrem demanant una pàgina de participació ciutadana al Carraixet, que és o hauria d’ésser un espai obert i democràtic. També vam dir que estem en un estat laic i si el Carraixet dona informació religiosa com es pot negar la informació de tots els grups cívics o polítics?

José Lluch va intervindre per dir que allò era el ple de l’ajuntament, i no podíem fer un debat en el transcurs del mateix, que això té unes normes, i que ens havien de cenyir a elles, que estàvem en “Ruegos y Preguntas” i no en una assemblea…

Com que no era qüestió d’allargar el debat, i endemés  el regidor Lluch tenia raó pel que fa al reglament del ple, ací pràcticament conclogué… L’alcalde donà per tancat el ple agraint la presència del 15M —això de les formes sempre és important— i sense més fins al proper.

(crònica de l’equip de redacció del Tavernes Post) 

Anuncis

4 comentaris

Filed under ACCIONS

4 responses to “Darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Tavernes Blanques.

 1. Julia

  Esta muy bien que la ciudadania participe en este tipo de actos como son los plenos de los ayuntamientos, pero me temo que solo seran meros espectadores, porque la mayoria han querido que nos gobiernen los fachas dictadores, asi que poco se puede hacer ya…….

  • Jorge

   Julia, no les han votado la mayoria, en la Comunidad Valenciana el 61% de electores no les han votado, la Ley electoral les ha dado la mayoría, no los votos, y aun como meros espectadores, .forzamos prácticas democráticas que estan desapareciendo en la gestión de los asuntos públicos.

 2. Paula

  Sou uns cracks!
  Ben fet!

  PD: Mencanta la resposta de “açò no es una assemblea”, jajajaja Açò de les assemblees ha caigut com un joc cruel de nens: ¡Per favor! açí no es pot parlar, no es el temps ni el lloc! Tractar de fer una assemblea… quina ocurrència! Violent! Que eres un violent!

  Espai!! Eixos están assembleant!! Pot ser perillós! Pot ser arrivem a consens, teu imagines? Quin perill! Fugim!

 3. crispin

  Total, que tienen unas “normas” suyas, de ellos, y para ellos y que no podemos publicar, opinar sobre temas locales, nacionales que nos afectan, ellos son los señores de la política y dueños, los demás nos toca acatar, fuerte esta democracia que tenemos, nos va a tocar pelear, pero de valent, buen trabajo chicos!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s