FUTBOL I SOCIETAT (Rafa Arnal)

Benvolgudes amigues i amics del 15-M Tavernes. Anit mateix, als darrers moments de l’assemblea quan parlàvem del TP i de la “línia editorial” del mateix, us vaig comentar que nosaltres hem de fer un periòdic obert a tot tipus de notícies, socials, polítiques, cinema, teatre, música, esports… perquè no podem fer “Aleluyes” de continu com fan els partits, les associacions, les entitats: els grups tancats. Nosaltres som un grup obert, de discussió permanent, d’alternatives, i hem de dir la nostra i a l’ensems divulgar aquelles notícies que interessen a les grans majories de la gent, sempre que tinguen un missatge positiu, sempre que projecten valors com ara el treball ben fet, la solidaritat, la fraternitat: sempre que ajuden a comprendre les coses, les actituds, i donen un bon exemple.

Que no espere ningú que ací parlarem de amb qui festeja la Pantoja, amb qui se gita aquell torero, la boda de la Duquesa de Alba… Això també té infinitat de seguidors, veritables multituds però… Ja ho fan fins l’avorriment les teles, la ràdio, la majoria de la premsa escrita, de titularitat privada o vergonyosament pública, amb una finalitat ben concreta: embrutir les consciències, adormir-les, desviar-les dels veritables problemes… Crear una massa “aborregada” i de suro.

Possiblement el món del futbol té una imatge dolenta en allò que podríem anomenar “el món progressista” perquè ha estat —i està— una veritable eina d’alienació per als que no tenen més horitzó, formació ni esperit, però té —com tots els esports— una vessant formativa i allò ben important: genera sentiments, dels dolents, i dels bons, com els que ens interessen a nosaltres, i això intrínsecament és ben possitiu. Els resultats finals depenen de les consciències i els comportaments de cadascú.

Dit açò cal afegir que es ben evident que en això del futbol hi ha molt de descervellat, però també hi ha molta gent amb el cap ben moblat als quals dona gust sentir-los, llegir-los… com ara Eduardo Galeano; Guus Hiddink; Valdano; Luis del Bosque, Johan Cruiff… Podrìem fer una llista ben llarga. Ací a València, dona gust llegir les cròniques de Cayetano Ros, de Foios, de l’Horta com nosaltres mateixos… I que em dieu de Guardiola?

Arribats ací no puc estar-me de penjar aquest magnífic vídeo d’ahir mateix. Mireu-vos-ho amb tranquil·litat i de segur que entendreu la màgia del futbol —fins i tot als que no vos interessa— la seua força, el seu sentiment, i les seues possibilitats transversals sobre la convivència i la tolerància.

Falten molts Guardioles en aquesta societat, en aquest món.

Anuncis

2 comentaris

Filed under General

2 responses to “FUTBOL I SOCIETAT (Rafa Arnal)

  1. Eugènia

    Magnífic el Guardiola!!!

  2. maria josé

    Comparto. Totalment d’acord.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s