proposta de MANIFEST DE L’ASSEMBLEA 15-M DE TAVERNES BLANQUES

 Vista de València al segle XVII ( grabat de  J.C. Palomino)

Dictis die anno (9 de juny de 1664)

Anno a Nativitate Domini millesisimo sexcentessimo sexagessimo sexcentessimo quarto. Die vero intitulato nono mensis Junij.

El dia 9 de juny de 1664, en un temps de sequera i crisis econòmica general es va reunirel Consell General de Tavernes Blanques encapçalats perGeroni Lluch, justícia en lo corrent any del present lloch de Tavernes Blanques (i vint- i – u veïns més)…/…

mijansant jurament a nostre Senyor Deu y als seus sants quatre Evangelis…/…

feu haver convocat a tots los vehins de dit lloch per a fer present dia, lloch i hora…/…

Per medi dels elets que es nomenaren per a l’ajust de ses pretencions ab la insigne ciutat, juntament amb los elets dels demés pobles…/…

de que de huy en avant no es pagués dret algú…/… per l’entrada a la ciutat de València… (llevat ) de la contribució particular…/…

del vi de les collites no tingam obligació de pagar dret algú del vi que prudencialment aurem menester per a nostres cases y famílies y sustento de aquelles…/…

i finalment, que dels vint sous que es paguen per dret de cada menjador se reduixca a quinse sous per cascú… (sic)

               (Protocols d’Antoni Moron nº 10322. APPV)

Com veieu, al segle XVII, com avui i sempre, els veïns del nostre poble i de tot el país, quan tenen un problema per resoldre opten per reunir-se i debatre democràticament les seues reivindicacions i traslladar a les autoritats pertinents les seues inquietuds, allò que els angoixa, amb alternatives populars per solucionar-ho atés que de vegades els governants estan fora de punt i de mida… O vés a saber on estan!

La metodologia en temps de llibertat i democràcia és aquesta i per això mateix, és el camí mamprés per l’assemblea 15-M de Tavernes Blanques, constituïda el 30 de juny del 2011 (347 anys després dels nostres avantpassats i amb motivació semblant), que ha fet de la plaça de l’Ajuntament la seua Àgora i des d’on vol informar, estudiar els problemes de la societat actual i proposar alternatives.

Segurament des de Tavernes Blanques no podrem canviar el món, ni ho pretenem però, començarem per intentar fer més racional, sostenible i habitable el nostre poble i conscienciar a la gent que els canvis necessaris sols són possibles amb la participació de la majoria de ciutadans, barri a barri, poble a poble, ciutat per ciutat, país per país… Nosaltres modestament volen començar pel nostre poble i des d’ací ser solidaris amb la resta del moviment 15-M, amb ets i uts per tot arreu, en tant que ens sentim part activa i combativa per una societat global més justa, lliure, solidària, igualitària i fraternal, que recupere els valors morals perduts: l’humanisme i la dignitat que altres trepitgen tot anteposant els seus interessos personals i la seua avarícia sense fites ni vergonya, i que han fet de la mentida, l’ocultisme i la manipulació el seu “modus operandi” per ensopir les mentalitats, lobotomitzar la memòria i convertir la consciència en suro.

Per començar, fem nostre el Manifest inicial de l’Acampada de València (Maig 2011) i a partir d’ací i amb l’espenta de tots, anar fent.

 ACAMPADA VALENCIA, MAYO 2011

Plaza Quinze de Maig 

–      MANIFIESTO –

–      Estamos viviendo un momento histórico sin precedentes en nuestra democracia: la indignación se ha transformado -gracias al apoyo masivo de los ciudadanos- en esperanza de cambiar lo que tanto nos indigna. Vamos a necesitar energía, valentía y ganas de trabajar en un proyecto común.

Para evitar que la fuerza de este movimiento de sociedad civil sea fagocitada o manipulada por elementos ajenos a él, proponemos un decálogo de medidas concretas que, de llevarlas a cabo nos conducirán a la democracia plural y justa que exigimos.

*  Respeto real a los valores de justicia, libertad, igualdad y pluralismo

*  Limitación de las asignaciones económicas y privilegios de los cargos públicos. Incapacitación permanente de los condenados por corrupción para volver a presentarse a unas elecciones.

*  Modifcación de la Ley Electoral. De manera que se garantice la representatividad y proporcionalidad, cuidando que no se discrimine a ninguna fuerza política ni voluntad social, permitiendo la entrada de los partidos minoritarios y acabando con el bipartidismo. No a la barrera del 5%, la más alta de todo el Estado.

*  Profundización en los mecanismos que permitan a la ciudadanía ejercer la democracia directa, como referéndums, en los casos de decisiones socio-económicas importantes. Simplifcar los mecanismos para la presentación de iniciativas legislativas populares.

*  Imposición de la consulta popular obligatoria y vinculante para la elaboración y aprobación de los presupuestos municipales, autonómicos y estatales.

*  Modifcación y creación de mecanismos de control que aseguren la estricta separación de los poderes públicos. Asegurar la absoluta independencia del poder judicial.

*  Consideración como bienes de utilidad pública los servicios de primera necesidad para la ciudadanía como energía, redes de comunicación, alimentación, transportes y banca. Prohibición por tanto de los monopolios y oligopolios privados en suministro deestos bienes.

*  Derecho al trabajo digno, estable y de calidad. Prohibición de los EREs en empresas con benefcios. Derecho de toda la ciudadanía a prestaciones sociales públicas que aseguren una vida digna.

*  Establecimiento de mecanismos ciudadanos de control de la gestión pública que eviten la corrupción política. Control ciudadano de las actividades económicas de los cargos públicos y establecimiento de un sistema de incompatibilidades que imposibilite el ejercicio y el lucro por actividades públicas y privadas.

*  Establecimiento de un sistema fscal progresivo. Establecimiento a nivel global de un impuesto a grandes fortunas y a las transacciones financieras especulativas. Desaparición inmediata de los paraísos fiscales.

*  Control ciudadano de las prácticas de las entidades bancarias. Prohibición de las cláusulas abusivas en particular respecto de las hipotecas.

*  Convocatoria de una Asamblea Constituyente.

Esto todavía no son propuestas definitivas, han sido elaboradas porque nos piden propuestas, quienes nunca han tenido propuestas.

Nos piden programa político quienes se saltan sistemáticamente sus programas políticos.

Nos piden transparencia quien nunca nos ha contado nada. Quien nunca nos ha preguntado nada.

Nos piden propuestas quienes tienen millones y millones, a quienes tenemos carpas y cartones, precariedad y paro, deudas y más deudas.

Nos piden propuestas porque el poder ya no son ellos, el poder somos nosotros y nosotras.

Nos piden propuestas porque tienen prisa, tienen prisa porque tienen miedo.

Pero nosotros y nosotras no tenemos prisa, porque el tiempo ahora ya no es el suyo. El tiempo es nuestro.

Tenemos paciencia porque sabemos que esto va a crecer.

Tenemos paciencia porque no tenemos miedo.


Anuncis

1 comentari

Filed under General

One response to “proposta de MANIFEST DE L’ASSEMBLEA 15-M DE TAVERNES BLANQUES

  1. maria jose

    Preciós, i de sentit comú, qui pot no estar d’acord?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s